23. aug
 
Komisk pølsevev
Hamar Teater har gravd dypt og funnet gull i den nesten hundre år gamle fortellingen om «Den forsvunne pølsemaker».

Publisert: 14.sep.2016 22:32
Oppdatert: 14.sep.2016 22:35

Høylytt latter fra små og store publikummere preget onsdagens premiereforestilling i Festiviteten, og for gjengen i Hamar Teater må det være den beste indikatoren på at man har lyktes med årets høstkomedie. Stemningen var nemlig særdeles munter under onsdagens premiereforestilling. 

Pøsemaker poå Avveie

Forestillingen begynner med en mystisk forsvinning. Pølsemakeren Herman Grøftegrøft er sporløst borte, og det eneste som er etterlatt på åstedet er noen få blodspor, en bukseknapp og et par åpne aviser. Superdetektiven Stein Rask er muligens ikke alltid like super, men han angriper utfordringen med begge hender når Fru Pølsemaker Grøftegrøft kommer med oppgaven. Med det er høstkomedien i gang, og med hjelp av assistenten Simon Glogg nøster superdetektiv Stein Rask opp mysteriet spor for spor. Publikum møter skurker, kjeltringer og pantelånere som alle gjør sitt ytterste for å stikke kjepper i hjulene på detektivduoen. Hvorvidt etterforskingen gir resultater lar vi være et mysterium for framtidige publikummere. 

gammel Årgang

Stykket stammer fra Rocambole Pedersens satiriske bok med samme tittel fra 1919, og Jonas Kippersun og Philipp Stengele har gjort en god jobb med dramatiseringen. I stedet for å benytte seg av rekvisitter og kulisser tar duoen i bruk scenekunsten muligheter, og Hamar Teaters versjon finner man virkemidler som verken fungerer i film- eller bokformat. Vitsene er stort sett gode, og de blir godt fortalt av forestillingens fargerike og levende karaktergalleri. Den mindre åpenbare komikken kommer til live gjennom mimikk og gestikulering, og regissør Stengele ser ut til å foretrekke kreative og originale løsninger framfor overforbruk av billig slapstick. Eivind Strømstad stiller levende stereoanlegg, og gitaristen leverer både lydeffekter og musikk for å underbygge og framheve historien på de vitale stedene. Et enkelt og sjarmerende grep som passer utmerket til akkurat denne oppsetningen. Hvis ikke forestillingen frister er turen til festiviteten en opplevelse i seg selv, og de sjarmerende byr på en perfekt ramme for den nesten 100 år gamle historien.

 
Fakta

Av: Rocambole Pedersen.

Regi: Philipp Stengele.

Medvirkende: Martin Thorshaug, Sarah Jaggi, Trine Nyhus Lørum, Jonas Kippersund, Anders Kippersund, Inga-Live Kippersund og Benjamin Kippersund.

Musikk: Eivind Strømstad

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke