21. aug
Årets Høstkomedie: fra venstre: Peter og Jonas Kippersund, som gamle fotballstjerner fra Island. Ander Kippersund, som sekretær i Hamar Kommune.Foto: david William Øynes
Hama 2038
 
Kommunen i nød
Årets Høstkomedie fra gjengen på teateret, er en samfunnsaktuell og artig affære om fotball-VM i Hamar, 2038.

Publisert: 14.sep.2017 22:39
Oppdatert: 14.sep.2017 22:51

Det hele braket løs på et kommunalt kontor på Hamar Rådhus, og det var her hele den strabasiøse affæren foregikk. Rommet var innredet enkelt og framtidsrettet, alt bortsett fra skrivepulten, telefonen, kontorutstyret og stolen til kommunens sekretær, Leo, spilt av Anders Kippersund. Denne enkle motsetningen i tid og preferanser, ga sekretæren personlighet, og var et fint virkemiddel i stykket.

historien

Stykket utfolder seg med flere og flere interessante karakterer og livlige, dramatiske personligheter, spilt med glimt i øyet og tørst iver av gjengen i Turnékompaniet. Handlingsforløpet går ut på at Hamar kommunes storhetstid er over, og at de kommuneansatte er desperate etter å få nytt liv i byen, som stadig synker i innbyggertall. Til stor frustrasjon for Hamar-ledelsen, er Ringsaker kommune stadig i vekst, med sine limtrehus og luksus. HamKam-trener Ian Hoff, spilt av Yngve Sørli, og fotballspiller Bjørn «Bien» Jensen, spilt av Jonas Jeremiassen Tomter, planter ideen om å få prestisjefylte fotball VM til byen. Kan dette være løsningen for Hamar kommune? Gjengen gjør alt de kan for å overbevise FIFA, men møter en hel del utfordringer på vegen.

Lekent og samfunnsrettet

Manusforfatter Jonas Kippersund, har skrevet et gøyalt og absurd manus, som treffer latternerven hos den selvironiske Hamarborger. Forfatteren har ikke spart på tull og tøys om jernbanesaken, limtrehusene i Ringsaker, lokale begivenheter, sportsmiljøet, og pilegrimsstien. Han viser at han er godt orientert i de lokale røtter og, og den samfunnsaktuelle dagsordren. Stykket er omfattende, interessant og nokså lett kost for de aller fleste. Det var tydelig i salen at både unge og gamle lot seg underholde av Teaterkompaniets «Hamar 2038», og latteren satt løst hos publikum. Det er morsomt å se en gjeng som virkelig klarer å underholde, og som lever seg inn i teateret. Stykket hadde riktignok mer humoristisk enn kunstnerisk verdi, slik man forventer av en komedie. Høstkomedien 2017 var et spennende og dristig teaterstykke, som til- og med falt i smak hos en som ikke bryr seg stort om fotball.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke