20. aug
Med Sax: Bjørn Røstad var tøffere enn begge «The Bluesbrothers» til sammen.
 
Kongen av Kulturhuset
ANMELDELSE: Åge Aleksandersen & Sambandet holdt en rykende bra konsert for et rocketørst Hamar-publikum.

Publisert: 15.sep.2017 23:54
Oppdatert: 15.sep.2017 23:58

Ikke visste jeg, da jeg dro på Åge Aleksandersen & Sambandet i Hamar Kulturhus, at jeg skulle være vitne til et av Norges tøffeste liveband.

folket vil ha Åge

Før konsertstart sto en gjeng stort sett middelaldrende publikummere foran scenen, trampet i takt, klappet, og ropte «Åge, Åge, Åge». Engasjementet var høyt i Kirsten Flagstad-salen, og etter en juvende, fransk sang over høyttaleranlegget, var stemningen høy nok til at rockestjernene gikk på scenen.

-Og for et show det var!

Enorm energi

Åge Aleksandersen, og ikke minst Sambandet, leverte fra start enorm energi og trøkk.

Med en fantastisk befriende versjon av «Levva Livet» som åpningslåt, var lista allerede lagt høyt. De ti karene på scenen viste hvordan det skulle gjøres, og var ikke redde for å by på seg selv. Musikerne trivdes tydelig i rampelyset, og ga hverandre rom til å skinne. Alt fokuset var ikke rettet på frontmann Åge Aleksandersen, og bandet framsto broderlig og sammensveiset. Det var rett og slett herlig å se på.

Gitarist Skjalg Raae, var i spesielt god form under konserten, og rocket omkring scenen som om han ikke hadde gjort annet.

Det samme gjaldt saksofonist Bjørn Røstad, som var tøffere enn begge «The Bluesbrothers» tilsammen.

Bandet var samspilt, flersidig og eksotisk, både instrumentalt og prestasjonsmessig.

Etter strabasiøse tiltak bak messingen, takker Åge Aleksandersen blåserekka.

Det gjør jeg også.

gode forhold

Sammen med de gode musikalske forholdene innad i bandet, og Åge Aleksandersens evne til å få med publikum i allsang, er også lyd- og lys av øverste hylle. Alt i alt er både det tekniske og det menneskelige, av topp kvalitet.

Konsertopplevelsen med Åge Aleksandersen & Sambandet i Hamar Kulturhus var utenom det vanlige, en variert og dramatisk musikkopplevelse, og et rykende tøft show med et knippe legendariske trønderrockere.

Dette var spesielt bra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke