19. aug
FILMSTJERNE-MØTE: Pernille og Andrea Nordbakke Moen møtte sitt idol Anders Baasmo Christiansen som spiller kongen i Reisen til julestjernen.
 
Kongen kom hjem
Han kler kongeroller og håper å bli Oscar-nominert med Kon-Tiki. Anders Baasmo Christiansen møtte kinopublikumet i hjembyen.

Publisert: 18.nov.2012 18:32
Oppdatert: -

- Er det han stjerna? Det er ikke hver dag Pernille og Andrea Nordbakke Moen møter ekte filmstjerner på kinoen. Men søndag sto selveste kongen på scenen i sal 1 og fortalte 340 publikummere om sin rolle i «Reisen til julestjernen». Nyinnspillingen av Sverre Brandts klassiske fortelling hadde première sist fredag og ble sett av flere enn James Bond i løpet av premièrehelgen.
Til trampeklapp ble superkjendisen ønsket velkommen opp på scenen.
Hva skal unger gjøre i dag dersom de drømmer om et liv på scenen og på filmlerretet? spurte kinosjef og konferansier Espen Jørgensen.
- Spill teater på skolen, så finner dere snart ut om dere like å opptre, var Baasmo Christiansens råd.
Selv begynte han å gå på kino sammen med søsknene sine i ung alder.
- Annie var en av de første filmene jeg så. Her på Sagatun ble drømmene mine om å bli skuespiller tent. Senere har jeg jo erfart at det er gøy å spille teater og synge også. Å se spillefilm på Sagatun var det mest staselig jeg visste, sa den populære skuespilleren.
Så gikk turen til sal 4 der 100 forventningsfulle kinogjengere så ekstraforestillingen med Kon-Tiki.
Anders Baasmo Christiansen har altså sentrale roller i begge de to norske filmene som har størst suksess på kino denne høsten.
Hamar kino hadde en ekstravisning av Kon-Tiki, der Anders spiller Herman Watzinger, som seilte med Thor Heyerdahl på flåten. Etter visningen fikk publikum møte Baasmo Christiansen, som fikk stille spørsmål til skuespilleren. Kon-Tiki er årets aller største kinosuksess i Norge, uavhengig av nasjonalitet og er snart sett av en million mennesker her i Norge. Filmen er sett av 13.350 mennesker i Hamar, opplyser kinosjef Jørgensen.
Publikum ville blant annet vite hvilke land Kon-Tiki er tatt opp i, hvor mye den har kostet og hvordan filmeffekter med blant annet haiblod var laget.
- Med sine 93 millioner kroner er dette den dyreste filmen som er laget i Norge. Vi var i seks land, fortalte Baasmo Christiansen.
- Det er nok en fin arbeidsplass å være ute på havet, men etter måneder med turkis hav og eventyr, lengtet vi hjem igjen. Det utviklet seg et helt spesielt vennskap mellom oss skuespillere. Vi er blitt en sammensveiset gjeng, fortalte Baasmo Christiansen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke