24. aug
Kulturprosjekt: Kommunikasjonsansvarlig Elin Fjestad (t.v.) og kultursjef Solbjørg Tveiten vil videreutvikle Kønnband sammen med resten av Stange. Begge Foto: Kristian Einang
 
Kønnband hele året
Stange kommune spisser Kønnband-satsingen. Fra to kvelder i Stange bibliotek til et paraply-prosjekt som skal strekke seg over hele kommunen gjennom hele året.

Publisert: 30.jan.2017 19:16
Oppdatert: 31.jan.2017 06:40

– Vi har lenge hatt et ønske om å tilby et ambulerende kulturprogram med aktiviteter og kulturarrangement gjennom hele året. Det begynner vi med nå, sier Stanges kultursjef Solbjørg Tveiten. Hun forteller at de med det ønsker å spre Kønnband-prosjektet ut til nærområdene rundt Stange sentrum.

– Vi ønsker å tenke alternative arenaer for å vise kvaliteten vi har i Stange kommune, og ved å bre Kønnband utover Stange har vi et håp om at enda flere skal føle eierskap til Kønnband, sier hun. Kultursjefen nevner Atlungstad, Stange sentrum, Tangen og Kvennstugua som potensielle lokasjoner for framtidige Kønnband-arrangementer.

Vinterdag i sentrum

I første omgang arrangerer Stange kommune en vinterdag i Stange sentrum 11. februar.

– Da legger vi is på Tingvoldtorget, og små og store kan få prøve seg på skøyter. På skøytebana kommer Hedmarken curlingklubb, det blir oppvisning fra Storhamar kunstløp og besøk fra A-laget til Storhamar ishockey, sier kommunikasjonsansvarlig Elin Fjestad. Hun forteller videre at det også settes opp en aktivitetsløype i Storgata.

– Her er det russejenter fra idrettslinja på Stange videregående som planlegger og gjennomfører, sier Fjestad.

Konsert i Mai

Vinterdagen arrangeres under Kønnband-fanen i samarbeid med Sentrumsforeningen i Stange, og Tveiten forteller at planen er å arrangere én aktivitetsdag til alle fire årstider.

– Med dette ønsker vi å involvere bredt. Både over generasjoner, men også på tvers av aktiviteter, sier hun. Tveiten er klar på at de ønsker å fortsette samarbeidet med lokale aktører, produsenter og arrangører.

– Vi ønsker at Kønnband skal være noe som vi skaper sammen med resten av kommunen, sier kultursjefen, som også er i gang med konsertsatsingen.

– Vi er i ferd med å sette sammen et arrangement på Atlungstad i mai. Da blir det konsert med et radiovennlig, folkelig band fra nord, sier hun kryptisk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke