23. aug
 
Konsert etter to timers øvelse
En konsert med tretti barn som aldri har spilt et instrument før er kanskje ikke godt for ørene, men utrolig bra for korpsrekrutteringen.

Publisert: 28.apr.2016 20:51
Oppdatert: 29.apr.2016 06:55

Furnes skolemusikkorps arrangerte musikkverksted for et tredvetalls SFO-barn på Kirkenær skole i går. Og da foreldrene kom fikk de servert en aldri så liten hentekonsert. Å kalle det vakkert er en løgn, men det var i hvert fall rikelig med spilleglede i gymsalen.

Fikk dreis på kornetten
Toby Lock (7) har funnet seg en kornett, og har null problem med å få lyd i den.

– Har du spilt kornett før?

– Nei, dette er første gang, sier Toby, og nikker megetsigende når han blir spurt om han har lyst til å bli med i korpset.

– Er det vanskelig?

– Neida, hør nå! sier sjuåringen, og setter i gang med en to minutter lang improvisasjon.

– Så kult! Jeg er kjempeimponert. Det er første gang han spiller. Han har skikkelig teken. Det er kjempemorsomt å se. Jeg er rent imponert. Han har litt musikalsk å slekte på selvfølgelig, ler mor Heidi, og legger til at hun selv spilte valthorn for vel 30 år tilbake.

Trenger å rekruttere

– Vi har skrapt sammen det vi har av instrumenter, og har også fått lånt noen fra Nes Skolekorps. Vi har mange ledige instrumenter, og ønsker å få noen til å komme og spille på dem, sier Ingrid Ulvolden i Furnes skolemusikkorps.

– I dag teller hovedkorpset 12 stykk, så vi trenger å rekruttere noen for å fylle etter. Det er en veldig fin hobby. Det er på tvers av kjønn, og på tvers av alder. Det er et aldersspenn på 10 år fra de eldste til de yngste i korpset. De lærer å ta vare på hverandre, og alle er med. Det er ikke noen reservebenk i korpset, sier Ulvolden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke