24. aug
 
Kontrastrik kveld
Med to enaktere på samme kveld fikk RingsakerOperaen fram mange nyanser, både det vakre, lavmælte og det svulstige dramaet.

Publisert: 14.nov.2017 23:34
Oppdatert: 14.nov.2017 23:38

Igjen viser RingsakerOperaen hvor sterke de er, og utfordret seg selv med to enaktere på en kveld.

Med bruk av samme scenen var det likevel en stor omstilling fra den rolige «Dido og Aneas», med barokkmusikk av Parcell til den velkjente postromantiske «Cavalleria Rusticana» av Mascagni. Det ble to helt forskjellige uttrykk, som til sammen speilet operaverden veldig bra, men som ga en liten utfordring til publikumet.

Vakkert og balansert

«Dido og Aneas» i regissør Ronald Rørviks versjon ble litt av en perle! Det skjer i grunn ganske lite, men den vakre musikken ble gjenspeilet godt i en nydelig oppsetning.

Camilla Stenhoff Vist sang med verdighet og tyngde, og formet et praktfull duo med Aleksander Nohr. Et fantastisk grep var danserne, som understøttet hovedrollene. Ingvild Marstein Olsen imponerte stort, særlig da hun danset uten musikk, og også de tre yngre dansere fikk spilt ut følelsene til heksene på utmerket vis. Litt subtil humor kom inn med heksene, med Anna S. Otervik i spissen, og var akkurat passe til å løfte fortellingen. Et flott grep!

Koret stilte i fargerike drakter, sang som stjerner og var sin store rolle mer enn verdt. De sang både lavmælt, og med en ond latter som støttet opp under heksenes tanker.

Høystemt og dramatisk

Å gi seg hen i det mer svulstige drama etter pausen ga utfordringen. I «Cavalleria Rusticana» går handlingen i ett, med stort volum i solistene, og var nokså intenst. Det var ikke lett å gi slipp på godfølelsene fra før pausen, men Siv Misund og Kristan Krokslett fikk etter hvert et godt grep om publikumet, takket være sangvolum og innlevelse.

Orkesteret, som besto av Mjøsmusikk før pausen, og som ble forsterket med Hedmarken Symfoniorkester, fungerte meget bra under ledelse av Torodd Wigum. Den velkjente «Intermezzo Sinfonico» etter pausen ble en fryd takket være sublim dynamikk.

Med to helt forskjellige opplevelser uteble kanskje det store klimakset, men RingsakerOperaen viste seg like godt fra mange sterke sider.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke