23. aug
FÅR PRIS: Collegium Vocale får årets Hamarpris som deles ut av Hamar kommune. FOTO: ARKIV
 
Collegium Vocale får Hamarprisen
Kammerkoret Collegium Vocale får årets Hamarpris, vedtok formannskapet i dag. Det renommerte koret er gode Hamar-ambassadører, mener lokalpolitikerne.

Publisert: 05.nov.2014 11:19
Oppdatert: 05.nov.2014 12:00

Formannskapet hadde 5-6 kandidater å velge blant, deriblant tidligere ordfører Einar Busterud, men landet altså på Collegium Vocale. Forslagsstiller var Grete Solli, som også er kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet.

Gode ambassadører

- Begrunnelsen lyder på at koret representerer Hamar på en flott måte i innland og utland, og har blant annet en NM-tittel i kor blant sine meritter, samt flere internasjonale priser, De er med og setter Hamar på kartet, og er gode ambassadører for byen vår, sier ordfører Morten Aspeli.

- Beæret

Et innsendt forslag om å gi prisen til Einar Busterud, nådde ikke opp. Forslagsstiller og Høyre-politiker Johnny Sterud ble ikke kjent inhabil da forslagene skulle diskuteres. Diskusjonen foregikk for øvrig bak lukkede dører og HA ble kastet på gangen.

Collegium Vocale dirigeres av Ketil Jule Bjørnstad Belsaas, som ikke er tilgjengelig for kommentar.

Nestleder i koret, Erik Hoel Skjønhaug, synes imidlertid prisutdelingen er en anerkjennelse.

- Vi blir veldig stolte av å bli beæret av en sånn utnevnelse. Det er hyggelig å bli satt pris på, og at vårt arbeid blir verdsatt. Dette inspirerer til videre arbeid, og vi tar til oss at det vi gjør legges merke til på kommunalt nivå, sier Hoel Skjønhaug.

Collegium Vocale har rundt 25 medlemmer, hvorav mange har sitt virke innenfor sang- eller musikkopplæring.

Hamarprisen består av en sjekk og et diplom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke