23. aug
Samklang: Furneskoret og Odd R Antonsen sammen i en flott lyssatt Brumunddal kirke
 
Kor og jazz: yes!
Furneskoret og Odd R. Antonsens Storband (ORASB) har for andre gang slått seg sammen om et storverk. I helga med to konserter i Brumunddal kirke.

Publisert: 26.jan.2015 07:23
Oppdatert: 26.jan.2015 07:32

- Vi søker hele tida mot det lille ekstra, forteller en av frontpersonene i Furneskoret, Ola Johan Basmo. Hele mannen utstråler begeistring for koret og det publikum skulle få oppleve i helga.

- Det er første gang vi i Furneskoret trår til med en «jazzy» stil, sier han. Men hvorfor ikke kaste seg ut i det og prøve noe nytt, sier Basmo.

Naturlig samarbeid

- Det sier seg nesten sjøl at vi måtte få til et samarbeid med Odd R Antonsens Storband, sier Basmo.

-Dirigenten vår, Heidi Granlund, har sitt virke på Toneheim Folkehøgskole der også ORASB har sitt utspring. En trengte slik sett ikke å gå så langt, sier Basmo.Heidi Granlund dirigerte alle fellesnumrene og hadde like godt flere soloinnslag samtidig. Granlund er sikker, dyktig og har utstråling mot publikum

Egen messe

«Hear Thou Our Prayer» er ei messe skrevet og arrangert av Helge Hurum. Opprinnelig til Odd R. Antonsens Storband og Swingle Singers. Urframføringa var i Vang kirke i 1978.

Nå tok Furneskoret utfordringa og framførte messa sammen med ORASB. Dette er et storverk som krever mye. Fullt band skal i samspill med et kor.Det er nesten en litt urettferdig match for et kor å skulle stille sammen med et storband i et felles lydbilde. Men Furneskoret sto fjellstøtt i oppgaven.Messa hadde også flere soloinnslag både vokalt og instrumentalt.

Variert konsert

Konserten sto seg godt med at både kor og storband også hadde hver sine egne innslag.

Her fikk Furneskoret bydd på andre sider av seg sjøl. Som gjennom «Birds» av O. Bremnes og «Vitae Lux» av F. Alnæs. Det var også en berikelse for konserten at en av de gode, gamle ringrevene innen ORASB, Jørgen Rønnekleiv, stilte opp som solist i stykket «Vår beste dag» av Erik Bye.Hans Christian Medlien fikk æren av å åpne kvelden. Han er viden kjent for sitt Prøysen engasjement. Men i helga stilte han med egne dikt. Blant andre «Håp» og «Blyanten og penna». To høyst aktuelle temaer i vår tid.Søndagens konsert samla rundt to hundre personer. Ola Johan Basmo forteller om like godt besøk lørdag.Da var også ORASBs «far», Odd R. Antonsen, til stede.- Han var godt fornøyd, bekrefter Basmo. Etter applausen å dømme var dette også dommen fra søndagens publikum over konsertopplevelsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke