23. aug
6_Bilde1
 
KORTREIST

Publisert: 06.okt.2017 06:50
Oppdatert: 06.okt.2017 06:50

Utsikt: Det finnes et titalls gode utsiktspunkter mot Mjøsa rundt om på Hedmarken. Se bare på de mange forskjellige favorittene til HAs lesere i facebook-stolpen til høyre. Utvider du horisonten utover de fire kommunene på Hedmarken, er det et mylder av topper.

Topptur: Flere av utsiktspunktene kan nås med bil, hvis du bare er av gårde for kaffekosen og en stille stund med god utsikt. Ønsker du derimot å svette, er det turer av forskjellig lengde og med forskjellig vanskelighetsgrad. Noen passer for store, noen både for store og små.

Bål: Mat må en ha på tur, og ønsker du noe utover kjekssjokolade og matpakka du smurte hjemme, finnes det bålkos. I Norge er det generelt forbud mot å tenne bål i skogsmark i perioden 15. april til 15. september, så det betyr at du nå kan fyre opp bjørkeveden og svi noen pølser. Det greieste er å holde seg til etablerte bålplasser. Ha alltid vann tilgjengelig, og vær sikker på at bålet er slokket før du forlater stedet.

Sko: På høsten kan det selvsagt være vått på stiene. Opp til Bangsberget er det for eksempel til tider veldig bløtt og gjørmete hvis det har regnet de siste dagene. Gode og inngåtte sko er derfor alfa og omega når du legger ut for å jakte på den beste mjøsutsikten.

Kikkert: Ta med kikkert, og se om du kan se hemat.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke