20. aug
Lokalt: F.v. Henrik Dahlsbakken, Natalia Malykhina, Claus Morten Pedersen, Even Esperød Nybakken, Yenni Lee, Øyvind Saugerud, Sverre Galgum og Christian Lo.Foto: Kristian Einang
 
Kortreist moro med lokale filmskapere
Det var duket for filmopplevelser med en sterk smak av lokale krefter da Hamarama presenterte årets kortreiste filmprogram.

Publisert: 11.mar.2016 04:00
Oppdatert: 11.mar.2016 03:59

– Visningen gikk veldig bra. Det hørtes ut som at publikum likte filmen. Jeg hørte humring i salen, og da er jeg fornøyd, sier filmskaperen Øyvind Saugerud.

Inspirerende

Han var på plass for å presenterte filmen «Mørkeredd», og like før visningen kunne hamarsingen fortelle at han med denne kortfilmen debuterte i flere ulike roller som filmskaper. Saugerud er blant flere lokale filmskapere som setter pris på filmfestivalens ønske om å framheve lokale filmer og filmskaperne.

– Det alltid viktig å kunne få vist sin film på et stort lerret foran publikum på kino. Kvelder som dette gjør at man virkelig forstår at det skjer mye i distriktet, og for oss er dette er også en fin anledning til å møte nye folk som deler den samme lidenskapen for film, sier han. Saugerud forteller at han lot seg imponere over de andre filmskaperne og deres filmer.

– Dette var definitivt veldig inspirerende. Det er veldig gøy å se at det finnes så mange flinke folk og å se hva de får ut av sine ideer.

Viktig arrangement

Skuespillere, crew og regissører hadde tatt turen til Hamar kino for å presentere sine prosjekter. Sal 2 på Hamar kino var nesten helt full, og hele åtte ulike filmer sto på kveldens program.

– Det var veldig mye bra. Vi fikk se veldig mye forskjellig i flere ulike sjangre. Bortsett fra min egen film hadde jeg ikke sett noen av filmene tidligere, sier Henrik Martin Dahlsbakken som var på plass for å vise sin kortfilm «Takk for turen». Han er klar på at «Kortreist» er en viktig del av programmet under Hamarama.

– Det er alltid vanskelig å få vist kortfilm på kino. Det finnes selvsagt noen kortfilmfestivaler rundt omkring, men slike kvelder er gull verdt. Det å få vist film på kino, der det er meningen av filmene skal vises, er veldig bra.

Dahlsbakken har allerede vist sin film i flere ulike sammenhenger, men filmskaperen var fornøyd med å endelig kunne presentere sin egen film hjemme i Hamar.

– Publikum lo kanskje litt mindre i dag enn ved tidligere visninger, men da har filmen hatt et langt større publikum. Det så veldig bra ut, sier Dahlsbakken fornøyd.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke