18. aug
Knust: Kristin Scott Thomas, i rollen som Janet, i møte med vanskelige nyheter.FOTO: AS FIDALGO
 
Kranglete gjester
En litt traust film, men med gode skuespillprestasjoner fra enkelte.

Publisert: 21.des.2017 06:50
Oppdatert: 21.des.2017 06:53

The Party er en film som gjør det litt vanskelig for seg selv å bli likt. I alle fall av den gjengse kinobesøkende. Enkelt fortalt, handler den om hvordan mennesker takler livskriser på godt og vondt, for denne filmens vedkommende mest vondt. Janet har blitt valgt til minister for Storbritannias skyggeregjering, på samme tidspunkt som mannen Bill kommer med først en, så en annen rystende nyhet. Likevel er han ikke den eneste karakteren med svin på skogen. Det lesbiske paret Martha og Jinny venter trillinger, og Martha er full av tvil. Finansmannen Tom er storforbruker av kokain, impulsiv og ankommer festen bevæpnet. Handlingen foregår i sin helhet i og utenfor Janet og Bills hjem, med lyder fra storbyen og Bills platespiller som bakgrunnsstøy. Regissør Sally Potter har valgt å gjøre hele filmen i svarthvitt, for å bedre få fram de intense følelsene mellom karakterene. Disse oppleves som karikerte, og handlingen kommer litt brått på en.

Terningkast: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke