25. aug
 
Kreativitet og driv
De fikk to fulle saler i Flagstadsalen. Årets kull på Toneheim fortjente det virkelig, og leverte et helstøpt kveldsshow.

Publisert: 11.mai.2018 22:11
Oppdatert: 11.mai.2018 22:21

De måtte ta noen grep å få det til, for det er enormt med musikalitet å vise fram. I år ble konserten rammet inn i en artig fortelling, skrevet av Lars R. Hill. Gresk mytologi ble overført til året 2018, og da møte en gjeng med unge musikkstudenter Spotifyzio, guden av streamet musikk. Ved hjelp av Sound-Cloudius stjal han lyren, kilden til all musikk, fra Apollo.

Det ble akkurat passe med fortelling, som i første akt ga den nødvendige tiden til sceneskift, i tillegg til at det ble klart at årets kull er kreativt og innehar flere talenter: skuespill og dans!

Men alt dette var kun en ramme rundt hovedpoenget: musisering. Og musiseringen var denne gangen på et meget høyt nivå. Det som gikk gjennom, var scenetrygghet og spilleglede.

Ensembler med driv

De hadde mye å vise fram, både janitsjar, storband, jentekor, symfoniorkester, kammerkor m.fl. I tillegg var det noen mindre ensembler, som var valgt ut etter en audition.

Og det var de små ensemblene som skilte seg ut. Uten dirigent måtte de stole på seg selv. Det gjorde de i høyeste grad, og mange utstrålte en fantastisk spilleglede. Blåserne i blåsekvintetten var rene virtuoser på sine instrumenter, mens de tre sangerne i Gjendin-Eggen Rockeorkesteret utførte sin rockeversjon av «Landkjenning» med så stor overbevisning, at publikum ble helt himmelfallen.

Aurora Holen sin versjon av «Jeg har aldri sett elg» var et rent kunststykke, med Bendik Løvlie på klaver. Teksten ble personlig og intim framført, med en nydelig frasering. For et sang- og scenetalent!

Samspillsglede

De store ensemblene ble ledet av lærere. Studentene var stort sett fokuserte, og leverte som etterspurt. Mulighetene som så mange elever gir ble til fulle utnyttet, som for eksempel med en stor perkusjonsgruppe. De ga et buldrende akkompagnement både i starten, sammen med Janitsjar, og ikke minst mot slutten i «Vitae Eaternum» med Brassbandet.

Men det blir urettferdig å trekke fram noen få. For jevnt over utmerket studentene ved å gi seg hen i spilleoppgavene, og utføre det med et fantastisk, ungdommelig driv.

Terningskast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke