24. aug
SUKSESS: Regissør Lars Erik Holter måtte tåle kritikerslakt for Flåklypa på teater, men kritikerne er nå overbegeistret etter «Nils Klims reise til underverdenen».Foto: Remi Laakso
 
Skryt varmer etter slakt
Regissør Lars Erik Holter måtte tåle kritikerslakt for Riksteatrets Flåklypa. Nå koser han seg med kritikerskryt. – Jeg var nok ekstra spent nå, sier Lars Erik Holter etter premieren på «Nils Klims reise til underverdenen».

Publisert: 07.sep.2017 21:03
Oppdatert: 07.sep.2017 21:31

– Det er hyggelig å få hodet over vannet igjen, ler han.

Den rutinerte regissøren, og til daglig professor i skuespillerfag, ble slaktet for første gang etter «Heia Flåklypa». «Påkostet, seig, ganske humørløs og dørgende kjedelig», skrev Aftenpostens Mona Levin.

– Det ble litt tungt den dagen, sa Holter til Hamar Arbeiderblad.

To femmere

Han våknet til to femmer-terninger denne gang, både i Aftenposten og i Dagsavisen.

«Er Holberg for barn? Trampeklappende barn på Torshovteatret vil rope et rungende ja», het det i Aftenposten denne gang.

Og Dagsavisen skrev:

«Der Holbergs fortelling på mange punkter leker med grensene mellom fantasi og forskning, kunnskap og diktning, er denne forestillingen mer eller mindre en hyllest til fantasien.»

I Ludvig Holbergs bok handler denne historien om en nyutdannet geolog, Nils Klim, som utforsker en hule på Fløyen i Bergen. Ved et uhell snubler han og faller ned i den underjordiske verden og planeten Nazar. På Torshovteatret handler det om ti år gamle Nils, som kommer til en ny verden. Her snakker menneskene et annet språk, oppfører seg annerledes og har helt andre regler enn de Nils kjenner fra vår verden.

Ekstra spent

Måten dette er løst på er blitt møtt med hyllest.

– Det er flott når kritikerne er så godt forberedt og ikke bare slenger innom og «kroter» ned noen ord, sier Lars Erik Holter.

– Var du ekstra spent denne gang?

– Ja, jeg var vel det. Mange innenfor teatermiljøet sier de ikke leser kritikker, men jeg har alltid lest kritikkene – og nå var det hyggelig å få hodet over vannet igjen.

– Denne produksjonen var jo helt annerledes, med Flåklypa hadde vi et manus, her ble stykket improvisert fram i løpet av fem uker.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke