20. aug
 
Kronprinsen gjør opp 40-årsstatus
Oslo (NTB): Kronprins Haakon har bare gitt ett intervju i forbindelse med fødselsdagen lørdag. Der gjør han etter sigende opp status for livet så langt.

Publisert: 16.jul.2013 06:56
Oppdatert: -
Opptakene der Hans Olav Brenner i NRK snakker med kronprinsen og flere som kjenner ham, ble gjort før sommerferien og før PFU-dommen i kongehusets sak mot Se og Hør. Programmet omtaler ikke denne striden.
- Det er kanskje noen temaer som mange personer er opptatt av, som jeg ikke syns er så spennende og derfor ikke har brukt mye tid på. For eksempel snakket vi ikke om kronprinsparets pengebruk eller forholdet til mediene, men vi brukte desto mer tid på hans tanker om monarkiets rolle og legitimitet i samfunnet, sier Brenner til NTB.
- Det var en veldig fin setting. Mens byen våknet til liv, gjennomførte vi intervjusekvensen som danner rammen for portrettet av kronprinsen, sier Brenner til NTB.
- Man kan mene hva man vil om rollen hans som kronprins og framtidig konge, men målet vårt var å finne fram til hvem denne fyren egentlig er, som skal fylle disse rollene. Jeg tror vi har kommet langt i å nå det målet, sier Brenner.
NRKs program på en drøy time skal vises i beste sendetid 20. juli, som er kronprinsens fødselsdag.
Brenner sier han opplevde kronprinsen som en aktiv forteller. De to satt på slottstrappa en forsommermorgen, fra klokka 6 til 8 og pratet.
- Det var en veldig fin setting. Mens byen våknet til liv, gjennomførte vi intervjusekvensen som danner rammen for portrettet av kronprinsen, sier Brenner til NTB.
Feiringen av dagen skal for øvrig være privat. (©NTB)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke