23. aug
TAR TOGET: Kronprinsessen på Litteraturtoget mellom Snåsa og Stjørdal. Nå skal Hennes Kongelige Høyhet ut på tur igjen.
 
Kronprinsessen til Hamar for å snakke om litteratur
I slutten av mai legger Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen ut på en ny reise med Litteraturtoget. Toget har Hamar som endestasjon.

Publisert: 30.apr.2015 15:27
Oppdatert: 30.apr.2015 15:29

Kongevognene er igjen omgjort til bibliotek, og 26.–27. mai gjør Kronprinsesse Mette-Marit reisen fra Trondheim til Hamar. Dette foregår i forbindelse med Norsk Litteraturfestival.

Litteraturtoget har sin endestasjon på Hamar, og her skal Kronprinsessen delta på et arrangement i biblioteket den 27. mai. Kronprinsessen møter Maria Navarro Skaranger, forfatteren bak «Alle utlendinger har lukka gardiner»–en oppvekstroman på kebabnorsk–og Ida Hegazi Høyer. Hun er opprinnelig dansk-egyptisk, har røtter i Lofoten, er oppvokst opp i Oslo og står bak tre kritikerroste bøker.

RENBERG OG ROSENLØW EEG

Underveis stopper Litteraturtoget på Oppdal, Ringebu og Lillehammer. To forfattere tar toget sammen med Kronprinsessen. Den ene er Tore Renberg, mest kjent for bøkene om Jarle Klepp. Harald Rosenløw Eeg blir også med. Han har skrevet en rekke ungdomsbøker, men også bøker for barn og voksne, i tillegg til å ha en karriere som manusforfatter. De to vil delta i samtale med Kronprinsessen på Oppdal.

På stoppestedene blir det arrangement i samarbeid med det lokale biblioteket. Flere forfattere deltar på stoppestedene. Første par ut er Helga Flatland og Roy Jacobsen, som møter Kronprinsessen på hovedbiblioteket i Trondheim.

I Ringebu møter Kronprinsessen litteraturkritikerne Kaja Schjerven Mollerin og Knut Hoem på biblioteket der, før toget går videre mot Lillehammer

NORSK LITTERATURFESTIVAL

Litteraturtoget ankommer Lillehammer på selve åpningsdagen for Norsk Litteraturfestival. Dette er Nordens største litteraturfestival med hovedvekt på nordisk samtidslitteratur. Om kvelden foretar Kronprinsessen den offisielle åpningen av festivalen under åpningsforestillingen i Maihaugsalen. Morgenen etter leder hun en litteratursalong med de prisbelønte forfatterne Ingvild H. Rishøi og Ruth Lillegraven i teltet på Litteraturtoget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke