25. aug
OVERLEVERING: Hamar kulturhus ble fredag formiddag høytidelig overlevert fra entreprenør til byggherre. Foto: Trond Lillebo
 
Kulturhuset er levert
Hamar Kulturhus ble fredag formiddag offisielt overlevert fra entreprenøren til Hamar kommune. Nå er byggarbeidene gjort, og det gjenstår bare innredning og den slags før huset kan tas i bruk.  

Publisert: 15.nov.2013 13:06
Oppdatert: -

Med det er en svært lang prosess fullført. Den første planleggingen av kulturhuset startet for drøyt 12 år siden. I arkitektkonkurransen var det arkitektfirmaet Vandkunsten som gikk av med seieren. 21. juni 2011 ble byggingen av kulturhus på Stortorget vedtatt i formannskapet. I september samme år startet rivingen av det gamle biblioteket, og den drøyt to år lange byggeprosessen tok til.
Nå er jobben gjort; fredag ble protokollene signert, og feiringen med entreprenører, rådgivere, kulturhusadministrasjon og byggeledelse skjedde med kaffe og bløtkake.
Og denne gangen slapp folk unna både hjelm og vernesko, som et endelig bevis på at nå er ikke Kulturhuset lenger en byggeplass, i hvert fall ikke i samme grad som det har vært.
- Ferdig til avtalt tid og avtalt pris, kunne rådmann Martin Kulild konstatere om bygget som han mener vil "lyse som et markant fyrtårn" i Hamar i en framtid som akkurat nå virker nærmest uoverskuelig.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke