23. aug
MER PENGER: Hamar kulturhus får 1,6 millioner kroner mer enn i år.
 
Kulturhuset får økt støtte i statsbudsjettet
Neste år får Hamar kulturhus nesten 1,6 millioner kroner mer i statlige tilskudd enn i år.

Publisert: 03.okt.2012 13:38
Oppdatert: -

Den ferske lekkasjen fra neste års statsbudsjett viser at kulturhusprosjektet ligger an til å få tildelt 21,4 millioner kroner i statlig støtte. Det er nesten 1,6 millioner kroner mer enn dagens tilskudd på drøye 19,8 millioner kroner.

De ekstra pengene skal brukes til å dekke husleien for Teater Innlandet, som etter planen skal flytte inn i det nye kulturhuset i løpet av november 2013.

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) gleder seg over vedtaket.

- Dette er en oppfølging av løftene våre fra 2012 om at regjeringen ville bidra til realiseringen av kulturhuset i Hamar. Jeg syns økningen i årets budsjett er god, og gleder meg til huset står klart og kulturen kan flytte inn, sier hun.

Tidligere har det lekket ut at også Prøysenhuset på Rudshøgda og Atlungstad brenneri i Stange vil få økte statlige tilskudd i året som kommer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke