19. aug
MØRKE ROM: Her skulle vinduer ha sluppet dagslys inn. Men de tre rommene der kulturskolen skal drive fulltidsundervisning er uten ei glipe, kan kulturskolens rektor Dag Inge Eide slå fast.
 
Kulturhuset mangler vinduer
Rommene skulle ha dagslys fra vinduer oppe på veggen. Nå er de tatt i bruk, men hvor vinduene har blitt av er det ingen som vet.

Publisert: 29.jan.2014 14:04
Oppdatert: -

Det er duket for den første ombygging i Hamar kulturhus, seks uker før den offisielle åpningen.
Saken gjelder tre øvingsrom i den kommunale kulturskolen. Rommene blir brukt til fulltidsundervisning. Etter arbeidsmiljøloven er det ikke lovlig å bruke lokale uten dagslys til fulltidsarbeidende, og i tegningene til det nye Hamar kulturhus var problemet løst gjennom vinduer høyt oppe på veggen. De skulle slippe inn dagslys fra korridorene.

Men da rommene ble tatt i bruk tidligere denne måneden viste det seg at rommene var helsvarte og helt uten ekstern lystilførsel. Dessuten ble det for mye lyd der.

- Vi hadde bestilt og spesifisert lydabsoberende paneler. De var i produksjon fremdeles da rommene ble tatt i bruk litt før skjema, men er nå på plass, sier kultursjef Terje Halvorsen i Hamar kommune. - Men hva som har skjedd med vinduene er vanskelig å si. De skulle ha vært der, men noe må ha skjedd. Vi arbeider for fullt med å ordne opp.

- Blir ombyggingen dyr?
- Nei, vinduene er jo med i den opprinnelige planen, så dette går ikke hardt utover budsjettet, sier Terje Halvorsen til h-a.no.

 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke