18. aug
De frivillige: Stine Nyplass (f.v.) Nicholas Dreyer, Emma Evjenn, Kjell Christian Bang Røger og Heming Borthne.BEGGE FOTO: KAROLINE DALBY
 
Et kulturelt møtested for alle
Tømmerstock kulturkafé åpnet med to lokale band på programmet; No Cash og Sonic Debris.

Publisert: 27.feb.2015 23:12
Oppdatert: 27.feb.2015 23:27

Lukten av tre slår i mot en i det en kommer inn i lokalet. Det er til og med fyr i peisen, de har gjort seg flid med interiøret.

Arbeidet frem til åpningen har vært preget av mye godvilje og hardt arbeid fra lokalsamfunnet. Prosjektleder, Rune Myhren, er ildsjelen bak dette konseptet.Han er nå glad for at kulturkaféen endelig er en realitet.

med plass til alle

Rune Myhren åpner kvelden med en flott tale, som viser til en sterk ståpåvilje og mot.

- Dette er et sted for alle, sier Myren, før han går i gang med «Folksom prison blues». Musikerne mestrer dette med glans, og leverer helhjertet sanger fra legenden, Johnny Cash. Stemmen til Myhren bærer godt i et lokale fullt av tømmerstokker. Her er det ingen enkel løsning. En vegg inneholder 700 skiver satt sammen av 2500 skruer. Det er virkelig en solid tømmerstokkprofil denne gjengen har klart å s skape.

arbeid med mening

Kjell Christian Bang Røder er frivillig denne kvelden, men har også bidratt under den beryktede tømmerstockfestivalen i Brumunddal i fjor sommer. De antar at det kom cirka 7.000 mennesker innom festivalen.

- Det å være frivillig er å være med på noe som er større enn deg sjøl. Du finner ut at du kan mer enn du tror.Her kan ungdom møte likesinnede, og gjøre noe annet enn å sitte og se på TV. Det er akkurat dette Myhren også påpeker. At det skal være et «minikulturhus» som kan favne alt av kulturbegivenhter som bokbad, musikkarrangementer og kulturarbeid.-Prosessen frem mot åpningen har krevd like mye av oss som i arbeidet med festivalen. Vi har opplevd et stort engasjement kommunalt, og spesielt i næringslivet. Vi skal blant annet ha en grundercamp gjenom ungt entrepenørskap, sier Myhren.Det er ingen betalt jobb, men gleden over dette prosjektet kommer tydelig frem. Myhren påpeker at han flyttet fra Brumunddal i 1981, og kom tilbake i 2005. Da innså han sammen med Mette at Brumunndal var klar for en ny kafé. Brumunddølene virker fornøyd, der de sitter rundt hvert sitt bord med noe godt i glasset.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke