20. aug
Shakespeare-kræsj: Turnekompaniet har tradisjon for å spille Shakespeare på Atlungstad Brenneri om sommeren. Nå får de konkurranse av operaen i Ringsaker.
Foto: Jones Jeremiassen Tomter
 
Kulturkræsj neste år
Turnèkompaniet og RingsakerOperaen setter opp samme Shakespeare-stykke neste år. - Er dette lurt? undrer arrangørene.

Publisert: 14.des.2015 18:37
Oppdatert: 14.des.2015 18:43

2016 blir Shakespeare-år på Hedmarken. I juli setter Turnèkompaniet tradisjonen tro opp en a forestilling på Atlungstad, og like tradisjonstro setter RingsakerOperaen opp opera i Teatersalen i november. Begge oppsetningene bygger på Shakespeares «Merry Wives of Windsor» publisert i 1602. Turnèkompaniet serverer som vanlig en lokalvariant av Shakespeare. RingsakerOperaen gjør Otto Nicoalis opera over samme stykke, med norsk tekst av Per E Fosser. Regissør er Marit Dullaert og dirigent Marit Strindlund.

Det virker allikevel som om de to store aktørene tar det hele med godt humør. 

- Blir det kunstkrig på Hedmarken eller utvides samarbeidet? Er Hedmarken stor nok for to Falstaffer? For ikke å snakke om to regissører som skal gjøre samme stykke? Vil noen skuespillere gjøre operaroller? Dukker det opp en operasanger på Atlungstad? Er dette gjennomtenkt? skriver operasjef Kari Bekken i pressemeldingen om det uventede sammentreffet. 

-  Det er såpass i støpeskjeen er disse spørsmålene er reelle. Er det en konkurranse eller utvidelse som skjer? I det øyeblikket fant det ut tenkte vi «Hva faen! Skal de gjøre det?». Men så tenkte vi «Hva så?». Vi har veldig forskjellige uttrykk, og ligger veldig langt fra hverandre. Det eneste vil har tilfelles er at vi begge har et ganske stort uttrykk. Jeg er spent, og vet ennå ikke hvordan det blir. Kanskje forestillingene blir så forskjellige at man ikke kjenner igjen historien? sier regissør Anders Kippersund i Turnèkompaniet. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke