17. aug
STOLT OG RØRT: Skuespiller Anders Baasmo Christiansen er stolt og rørt over å bli hedret på hjemmebane.
 
Kulturpris til Anders Baasmo Christiansen
Søndag kveld mottok skuespiller Anders Baasmo Christiansen Hedmarken kulturpris.

Publisert: 27.jan.2013 21:14
Oppdatert: -

Skuespilleren fra Hamar ble både rørt og takknemlig over utmerkelsen.
- Det er kjempestas! Det betyr mye å ha grunnfjellet i ryggen når jeg skal ut i stormen, sier han.
Grunnfjellet for Anders er Hamar og Hedmarken, en region med 100.000 mennesker som støtter opp om ham og heier på ham. Han er stolt over å bli regnet som en ambassadør for hjemtraktene.

UNG MANN MED LANGT VIRKE

Hedmarken kulturpris er en felles kultrupris for kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker. Prisen ble opprettet i 1970 og ble delt ut for første gang året etter. Prisen kan gis til enkeltpersoner og organisasjoner på grunnlag av betydelig kulturell innsats, eller dokumentert talent innen kunst og kultur. Vanligvis gis prisen som en anerkjennelse av stor virksomhet, men noen ganger også som et stimuli til unge kunstnere.
- Anders faller inn under begge kategorier., både med et langt virke, men han er fortsatt i tidligfasen av sin karriere, sa Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth ved overrekkelsen av prisen.

PRODUKTIV

Anders Baasmo Christiansen har utdannelsen sin fra Teaterhøgskolen, og har hatt flere store roller ved Trøndelag teater og Det norske teater. Så kom filmgjennombruddet med «Buddy». Vi har sett ham i en rekke norske filmer, de siste er «Reisen til julestjernen» og «Kon-Tiki». Han har også medvirknet i tv-serier som «Dag»og «Koselig med peis». Han har dessuten nylig høstet ros for rollen som Sir Robin i «Spamalot».

MARKEDSFØRER REGIONEN

Det er ikke første gang Baasmo Christiansen blir hedret med priser. Han er den eneste norske skuespilleren som har fått både Amandaprisen, Hedda-prisen og Gullruten. Kon-Tiki ble dessuten nominert til både Golden Globe og Oscar.
- Du er uten tvil en person med dokumentert talent innenfor kunst og kultur, men vi på Hedmarken er også glad og stolte for den måten du markedsfører regionen vår, sa Lilleøkseth.
For Anders Baasmo Christiansen har aldri lagt skjul på hvor han kommer fra. Han er en ekte Hamargutt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke