17. aug
Tempelpønkeren: - Filmen er et nært portrett der jeg følger Pho Pye på sin reise vekk fra foreldrenes forventninger og til den frie og rolige tempelbyen Bagan, forteller Kristoffer Kumar.
 
Kumar på tempelreise
I to måneder har filmskaperen Kristoffer Kumar vært i Myanmar. I kveld viser han resultatet på Volumfestivalen.

Publisert: 18.jun.2014 11:34
Oppdatert: 18.jun.2014 11:35

I forrige uke leverte Kumar inn bachelorprosjektet i fotojournalistikk på Høgskolen i Oslo og Akershus. Filmen har fått navnet «Tempelpunkeren», og er en 12-minutters minidokumentar hvor Kumar følger en ung, burmesisk gutts søken etter sjelefred.

Klassetur til Myanmar

Bakgrunnen for filmen var en to måneder lang klassetur til Myanmar, også kjent som Burma. Der fant Kumar raskt tonen med en gruppe pønkere.

- Jeg ble spesielt godt kjent med Pho Pye, en ung gutt på 18 år som fortalte at han skulle på en 12 timers bussreise for å søke sjelefred i Bagan, en by med flere tusen templer. Da jeg hørte det, tenkte jeg at dette var noe jeg bare måtte bli med på. Det viste seg at foreldrene hans var lite begeistret for stilen hans, og at dette gjorde ham usikker og deprimert. Filmen har blitt et nært portrett der jeg følger Pho Pye på sin reise vekk fra foreldrenes forventninger og til den frie og rolige tempelbyen, forteller Kumar.

Første festivalvisning

Volumfestivalen er første filmvisning som ikke er i regi av skolen. Kumar synes det er ekstra stas at «Tempelpunkeren» har premiere under Volumfestivalen, der han tidligere har vist dokumentaren fra Chile, «The Little Drumming Boy» og filmen om Team Me sin turne i Japan, «Sayonara, Elverum».

- Det blir veldig hyggelig å vise det for et publikum som kan mye om film. Det er det som er noe av det kule med filmopplegget på Volum. De får samlet folk fra det lokale filmmiljøet som jeg møter sjelden ellers.

Fire fra Hamar i kveld

I tillegg til Kumar vil hamarsingen Henrik Martin Dahlsbakkens vise sin nyeste kortfilm ”Mitt lys i mørket”, som også er plukket ut til konkurranseprogrammet under Kortfilmfestivalen i Grimstad. I fjor deltok Dahlsbakken på Volumfestivalen med sin kortfilm ”En prest og en plage”.

Søstrene Anna og Åsa Ree fra Hamar er også kjente navn i Volum-sammenheng, men i år debuterer Anna som første gang filmskaper, med en musikkvideo til Åsas komposisjon «Timer».

Filmkvelden arrangers i festsalen i Elverum Rådhus, og Solveig Bakken, Ane Helga Lykka og Jon Andreas Sanne og Reinert Kiil står også på plakaten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke