18. aug
Festivalleder: Anja Katrine Tomter på årets AnJazz. Nå er hun en av kandidatene til å bli årets Mesterborger.Foto: Kristian Einang
 
Kunne fått Eagles til Hamar
I 2009 hadde Anja Katrine Tomter og AnJazz muligheten til å få både Elton John og Eagles til Hamar, med tanke på konserter på Briskeby. Men de fikk ikke garantiene som trengtes, og måtte si nei.

Publisert: 29.mai.2017 06:08
Oppdatert: 30.mai.2017 12:00

I stedet var det andre arrangører som fikk konsertene, med tilsvarende storsalg av billetter.

– Tenk om vi kunne ha fått anledning til det, sier Anja Katrine Tomter.

Året før hadde AnJazz hatt Willie Nelson på besøk i Hamar OL-amfi, og Anja pantsatte både bilen og huset for å få det til.

– Vi hadde trua på at vi skulle kunne gå i pluss, og det gjorde vi, sier Anja, og husker fortsatt spenningen da billettsalget startet til Willie Nelson-konserten i 2008. På tre timer ble 3.000 billetter solgt. Til sammen ble det solgt 4.500, og det er AnJazz-rekord.

Etter det ble AnJazz omorganisert til en forening, og det ble noe mer nøkternhet i styret, sier Anja.

Festival nr. 13

Nå har AnJazz nettopp sluttet festival nr. 13, med et samlet publikumstall på drøyt 3.000. I løpet av denne uka skal styret utarbeide søknaden til Norsk kulturråd, som er årets viktigste søknad.

– Nå skal hodet omstilles fra å evaluere årets festival til å tenke på neste år, sier hun.

Men noe overskudd blir det neppe på åretts festival, sier hun.

– Jeg tror ikke vi har gått i pluss mer enn et par ganger, sier hun. – Vi har vært nesten i balanse de fleste gangene, men med et lite minus, og det blir det nok i år også.

Uansett er AnJazz etter 13 år fortsatt en suksesshistorie. I dag er det Hamars lengst levende musikkfestival, og AnJazz er årsaken til at Anja Katrine Tomter er nominert som Mesterborger av Hammer By.

Selv begynte hun som festivalarrangør allerede mens hun var ansatt som daglig leder for Kirsten Flagstad-museet. Det var også hun som produserte de to første Flagstad-festivalene. I 2005 startet hun AnJazz, samtidig med en 50 prosent stilling i NRK.

– Det første året kjente vi de fleste som kom på AnJazz. Nå er det en festival for hele byen, sier hun.

– Vi hører også at artistene forteller andre steder at Hamar-publikumet er veldig spesielt. I så måte er AnJazz god Hamar-reklame. Tenk bare på konserten med Level 42 i Flagstad-salen. Da var det ingen som satt på stolene sine. Jeg har aldri sett et Hamar-publikum på samme måten noensinne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke