23. aug
 
Kunstnere i sentrum
Fredag og lørdag 20. og 21. oktober var kunstneriske dager, med Performance Festivalen i sentrum.

Publisert: 21.okt.2017 18:11
Oppdatert: 21.okt.2017 18:21

Stortorget, Domkriken, Kunstgulvet og Kunstbanken, var plattformer for helgens Performance Festival. Kunstnerne opererte i både gater, saler og kirken, med flere interesserte publikummere til stede. Noen hadde reist land og strand for å få med seg festivalen, andre var lokale, men alle hadde i alle fall en felles interesse.

Sju timer kultur

På lørdagsprogrammet sto blant annet performance-sang, støymusikk, 1 til 1 forestillinger, lirekasse på vindkraft og performance-skulptur. Alt framført av en rekke artister og blant annet 3. klasse på dramalinja ved Stange videregående skole.

Publikum kunne bevege seg mellom de ulike postene, etter et innholdsrikt program.

-Jeg synes at dette var bra, og likte spesielt godt presentasjonen. Det var fin akustikk, og det ble en spesiell stemning i rommet, sier Ole Watne etter å ha vært på Kristine Marie Aasvangs «Røde portaler». Ole Watne og Egil Martin har kommet helt fra Lillehammer for å være på festivalen.

Egil Martin forteller at alt han har vært på, har vært bra.

-Finurlig og spesielt. Festivalen ser veldig bra ut så langt. Vi har ikke noe sånt på Lillehammer, så det er bra at det skjer noe i Hamar.

Imponerer

Det var flere av publikummerne som lot seg imponere av artistene på Performance Festivalen. Lena Myre Brenne er fra Stange, og opptatt av å se på teknikk i kunsten.

-Jeg ser på hvordan kunstneren plasserer seg i rommet, lyd og bevegelse. Forestillingene imponerte veldig, sier hun.

Trond Perry og Jon Lunde er karene bak forestillingen «System aktiveres», hvor de brukte hverdagslige objekter til å skape musikk inne i en lydboks.

-Min oppgave i boksen var å sette liv i kjedelige hverdagsting, forteller Perry.

Egil Martin omtalte installasjonen som veldig fascinerende.

Brenner for kunsten

Kristine Marie Aasvang debuterte som performancekunstner denne helga. I likhet med andre frammøtte på festivalen, har hun en lidenskap for kunsten.

-For meg er det ikke annet enn kunsten, forteller den unge performancedebutanten fra Oslo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke