23. aug
AKSJON: Blant dem som deltok i Hamar, var (foran fra venstre) Yngvild Fagerheim, Åse Marie Brun, Turid Kongsvold, Svein Hellesøy og Annemor Kvam. Bak fra venstre Esther Helen Slagsvold, Bodil Lundsten Buchacz og Ingrid Blekastad. Foto: Jens E. Jensrud
 
Kunstnerne aksjonerte mot regjeringen
Vigelandgutten ble pakket inn i hvit plast.

Publisert: 19.nov.2013 13:15
Oppdatert: -

I Kunstbanken ble hele utstillingen tildekket av svart plast. Hedmarks kunstnere var aktive i den nasjonale Kunstneraksjonen som ble gjennomført tirsdag.

Kunstnerne er fornøyde med at de fikk beholde midlene til Statens kunstnerstipend. Men store deler av kunstlivet er fortsatt truet i Regjeringens budsjettforlag, mener de. Med tirsdagens aksjon ønsket de å sette fokus på kunstnernes arbeidsvilkår.

- De signalene som er gitt, gir grunn til bekymring, sier keramiker Yngvild Fagerheim og Kunstbankens direktør Ingrid Blekastad.
Det var i hovedsak medlemmer av Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge og Bildende kunstnere Hedmark som deltok på tirsdagens aksjon.

- Det er viktig at vi nå aksjonerer. Det viser at vi nå er på alerten, sier Annemor Kvam.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke