22. aug
VARS­LER END­RING: Fyl­kes­råd Chris­ti­an Hau­gen (SV) reg­ner med at fyl­kes­tin­get opp­lø­ser Vill­marks­ri­ket i lø­pet av høs­ten. FOTO: BJØRN-FRO­DE LØV­LUND
 
Kutter Villmarksriket
Det er brukt millioner av kroner på å markedsføre Hedmark som Villmarksriket. Nå er det snart slutt, ifølge fylkesråd Christian Haugen (SV).

Publisert: 21.jul.2011 07:24
Oppdatert: -

Det er brukt millioner av kroner på å markedsføre Hedmark som Villmarksriket. Nå er det snart slutt, ifølge fylkesråd Christian Haugen (SV).
Det var fylkestinget, som sommeren 2005 vedtok at Hedmark skulle markedsføres som Villmarksriket. Protestene var mange, ikke minst fra Hedmarken, men bare seks fylkestingsrepresentanter stemte mot. Det var Jan Wibe (Ap), Merete Furuberg (Sp), Arne Dagfinn Øynes (KrF), Herdis Bragelien (Ap), Tor Andre Johnsen (Frp) og Marit Nyhuus (SV).
Siden 2005 er det brukt store beløp på å befeste Hedmark som Villmarksriket i reiselivssammenheng. HA skrev i 2007 at markedsføringen av Hedmark som Villmarksriket bare det året var budsjettert til 5,7 millioner kroner. Den store investeringen, spesielt fra Hedmark fylkeskommune, har ikke lagt noen demper på uenigheten rundt bruken av begrepet.Senest 7. juli i år gikk Hamar-ordfører Einar Busterud ut i HA med kraftig kritikk av Villmarksriket-strategien:
- Hele strategien er skivebom. Vi burde markedsført Hedmark med det vi har: Storgårder, kulturlandskap og populære attraksjoner, sa han.
Nå tyder alt på at slutten nærmer seg for Villmarksriket.
Fylkesråd Christian Haugen (SV) ser for seg at fylkestinget oppløser Villmarksriket i løpet av høsten.
Årsaken til at fylkestinget befatter seg med dette, er at Hedmark fylkeskommune er den største bidragsyteren til Hedmark Reiseliv. Videre er det fylkestinget som har vedtatt fylkesdelplan for reiseliv og som skal behandle den nye regionale planen for opplevelsesnæringer.
- Begrepet Villmarksriket har vært et konfliktemne siden jeg kom inn i fylkesrådet for snart fire år siden. Jeg har hele tiden vært skeptisk til å markedsføre hele Hedmark som Villmarksriket. Vi kan ikke ha en profilering av reiselivsnæringen i fylket som mange av aktørene ikke føler seg bekvem med. Vi må finne fram til en felles profilering av reiselivsnæringen i Hedmark, som alle kan stille seg bak. Det vil innebære at ulike områder markedsføres forskjellig. Villmarksriket blir for lite spesifikt, ikke minst med tanke på de typiske kulturlandskapene vi har på Hedmarken, sier Haugen.
Han ser ikke bort fra at et landsdelsselskap som Fjord Norge AS (reisemålsselskapet for vestlandsfylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal) også kan være noe for Hedmark i samarbeid med for eksempel Oppland og Buskerud.
Hvor mye Hedmark fylkeskommune via Hedmark Reiseliv har brukt på begrepet Villmarksriket, kan ikke Haugen på stående fot svare på.
- Villmarksriket eller ikke, vi ville uansett ha brukt penger på å markedsføre fylket i reiselivssammenheng i denne perioden, fastslår han.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke