24. aug
Pippi: Kan Pippi være en læremester når tallene for teateråret skal gjøres opp? Her fra forestillingen med Sofie Bjerketvedt og John Nyutstumo.Foto: Mona Nordøy
 
Teater-overskudd på 130.000 kr.
Teater Innlandet gikk med 130.000 i overskudd i 2016, men har måttet avlyse en turné i år på grunn av nedskjæringer i produksjons- og turnébudsjettet.

Publisert: 26.mar.2017 19:04
Oppdatert: 26.mar.2017 20:05

Etter to år med nedskjæringer har teateret i 2016 likevel greid å gå med overskudd, konstaterer Janne Langaas. Men samtidig advarer hun mot mindre bevilgninger og nedgang i produksjonsbudsjettet. I år har teateret 13 millioner til produksjon og turnering, som er det samme som i fjor. Men samtidig har lønn og priser økt, uten at det har ført til høyere bevilgninger.

– Bevilgningene til Teater Innlandet ligger under det som for eksempel Teater Ibsen og Nordland Teater får, sier Janne Langaas.

– Dessuten reiser vi mye mer på turné, og det er dyrt.

Nedgangen har ført til at turneen med småbarnsforestillingen «Babytriller» måtte strykes av turnélista i 2017.

Gode publikumstall

I tillegg til et lite overskudd for 2016, kan teateret også vise til gode publikumstall. Fjorårets tall endte på 34.539, som er en økning på 14 prosent sammenlignet med året før.

– Det er særlig gledelig å notere at antallet publikummere på åpne forestillinger i Oppland har økt med 60 prosent, sier teatersjef Janne Langaas.

I 2016 fikk var det 41 kommuner i Hedmark og Oppland besøk av en eller flere forestillinger.

Mange Så dans

Prosjektet «Go beyond, create tomorrow» var teatrets gave til Ungdoms-OL. Signaturlåten og dansen ble vist både under Idrettsgallaen på Lillehammer, på fakkelarrangementer, idrettsarenaer og kulturarrangementer. Sammen med innslaget med PS; dance fra åpningen av Sommerbåten på Atlungstad, ble dans signert Teater Innlandet sett av nærmere 1,7 millioner TV-seere og publikummere.

– Høstens store danseprosjekt TILT ga også stort lokalt engasjement og nye publikumsgrupper, påpeker hun.

– Legger vi sammen publikumstallene fra TILT med de tre danseforestillingene Leahkit (m Frikar/Beaivvas), Babytriller og Promise og Departure, var det mer enn 10.000 publikummere som opplevde samtidsdans i vår region i fjor.

Teaterforestillingene «Om mus og menn», «Rekyl» og «Jeg er Robin Hood» fikk også svært gode kritikker både i regionale og nasjonale medier, konstaterer Janne Langaas.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke