23. aug
TIL HAMAR: Kvelertak har suksess, og nå kommer de tilbake til Hamar.
 
Kvelertak er tilbake i Hamar
Kvelertak kommer tilbake til Hamar i høst.

Publisert: 10.mar.2016 10:27
Oppdatert: 10.mar.2016 10:28

Helt fra starten har karusellen rullet fortere og høyere for Kvelertak. De debuterte i 2010 med sin perfekte miks av metal, punk og hardrock. De ble hyllet av både kritikere og publikum, noe som gjorde at forventningene var skyhøye før slippet av oppfølgeren ”Meir”. Bandet innfridde forventningene så det holdt, og fikk terningkast seks i Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen med flere. På de to albumene har det blitt hele tre Spellemannpriser.

Kvelertak har turnért konstant verden over, som headliner, eller med storheter som Metallica, Mastodon, Gojira, High on Fire og Converge for å nevne noen. De har også varmet opp for Foo Fighters, Iron Maiden og Kiss på store arenakonserter her hjemme. Dave Grohl er selverklært stor fan av bandet.

Med Kvelertak blir det, uten unntak, tett, svett og ekstatisk stemning. Sist de var på norgesturné solgte de ut mer eller mindre alle konsertene.

Slipper album

- Endelig gjør vi oss klare til å slippe vårt 3. album «Nattesferd» løs på verden, og selv om det kan høres ut som en klisjé så er jeg ikke redd for å si at det er vårt hittil beste! Det byr på et utsøkt og stort utvalg av riff som er fylt med det beste av classic rock og heavy metal. Jeg er sikker på at det vil imponere både gamle og nye fans. Nyt det!.

«Nattesferd» ble innspilt live in Amper Tone Studio i Oslo, produsert av Kvelertak og mikset av deres lydtekniker Nick Terry (Lindstrøm, Turbonegro, The Libertines). Dette er det første av Kvelertaks album som er spilt inn i hjemlandet. «Nattesferd» er allerede et av de albumene det er størst forventninger til, og Rolling Stone har det på deres liste over de 25 mest forventede metal-albumene for 2016. Dessuten plasserte Stereogum den nye LP-en på 36. plass på deres liste over de 101 mest forventede albumene for 2016, mens Consequence of Sound har den på deres liste over de 20 mest forventede metalalbumene for 2016.

Denne måneden spilte Kvelertak en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo, og i neste måned drar bandet på en nordamerikansk turné som headlinere, med Torche og Wild Throne som oppvarmere. Første konsert er 12. april i Port City Music Hall, Portland, Maine, og bandet reiser vestover i begynnelsen av mai.

Kvelertak opplevde et kjempestort internasjonalt trøkk etter utgivelsen av deres 2013-album «Meir», som ga sekstetten utallige “2013s beste”-priser og 1. plass i Norge. Både Rolling Stone og SPIN plasserte «Meir» på 2. plass på deres lister over de beste metalalbumene for 2013, og The New York Times’ Ben Ratliff valgte låta «Spring fra livet» som en av sine ‘toppsanger for 2013’. Dessuten havnet albumet på 15. plass på Stereogums liste over de 50 beste albumene for 2013, mens det ble 4. plass på Revolvers liste over de 20 beste albumene for 2013. 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke