25. aug
TRØKK: Erlend Hjelvik, vokalist i Kvelertak, gleder seg til å komme tilbake til Hamar. Denne gang på Seb’s Hotel, tre dager på rad. Foto: Kristian Einang
 
Kvelertak-festival
– Den første ble solgt ut, så den neste - og plutselig ble det en liten Kvelertak-festival, oppsummerer vokalist Erlend Hjelvik. Ei langhelg med tordenskrell starter torsdag kveld.

Publisert: 10.jan.2018 17:57
Oppdatert: 10.jan.2018 18:06

De kom tilbake til Norge før jul, etter et par kraftige runder som oppvarmingsband for Metallica.

Nå skrus strømmen på igjen. Fra torsdag kveld og fram til midt i mai skal Kvelertak levere seksti konserter. Noen av dem på store scener, igjen som oppvarmingsband for Metallica, andre konserter skal Stavanger-bandet levere innimellom – og de fire første kommer på rad og rekke – på Seb’s Hotel i Hamar. Den første torsdag kveld, så fredag kveld, så lørdag ettermiddag (alkoholfritt arrangement for ungdom) – og så en finale lørdag kveld.

Det er plass til 130 personer foran skotuppene til Erlend Hjelvik. Han gleder seg.

Full pakke

– På jobbene med Metallica er det plass til tjuetusenognoe, og her er det plass til hundreogtretti. Jeg synes det er kjekt begge deler, sier Erlend Hjelvik.

– Og til og med en egen konsert for ungdommen …?

– Vi lager gjerne slike opplegg, om vi får det til – og det er alltid kjekt å spille for ungdommen, sier Hjelvik.

– Dette er jo et lite lokale, sammenlignet med hva dere er vant til. Kommer dere med fullt opplegg eller justeres noe ned?

– Vi kommer med full pakke og kjører for fullt.

Godt mottatt

Kvelertak består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar), Kjetil Gjermundrød (trommer) og Marvin Nygaard (bass). Denne gjengen har begeistret fans rundt på kloden med sine tre album og alle sine konserter. På Hamar har gjengen vært flere ganger, fra første gang på Hydranten i 2009 – og mottakelsen har vært god, hele vegen, til og med har Kvelertak gjort en konsert for elevene på Katta.

Kvelertak har hele vegen vært et svært aktivt liveband. Seksti konserter er spikret i kalenderen fram til mai, det meste de har gjort på et år er to hundre konserter!

– Er det fortsatt like stas?

– Jeg trives bedre og bedre, sier Erlend Hjelvik.

Noen av gutta skal pendle til Oslo mellom konsertene. Hjelvik blir i Mjøs-byen til søndag. Noen plan utenom konsertene har han ikke, men tror det blir bra.

– Jeg er jo blitt litt kjent.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke