26. aug
ROCKET SKOLEN: Kvelertak har rykte på seg å være et forrykende liveband, og de innfridde forventningene da de besøkte gymsalen på Hamar katedralskole mandag. Det er ikke hver dag elevene får oppleve en heftig rockekonsert innbakt i skoledagen.Alle FOTO:
 
Kvelertak rocket Katta
Det er ikke hver dag en skikkelig rockekonsert står på timeplanen til elevene på Hamar katedralskole. Og ikke er det hver dag Kvelertak holder konsert på en skole heller.

Publisert: 08.feb.2011 07:51
Oppdatert: -

Det er ikke hver dag en skikkelig rockekonsert står på timeplanen til elevene på Hamar katedralskole. Og ikke er det hver dag Kvelertak holder konsert på en skole heller.
Det skal Stavanger-bandet gjøre noe med nå. De er ute på skoleturné, i regi av Turnéorganisasjonen og Den kulturelle skolesekken. 5.000 videregåendeelever i Hedmark har mulighet til å få med seg opptredenene deres de neste to ukene, og startskuddet for rundturen gikk på Hamar katedralskole presis klokken to i går.
Det var langt fra fullt i gymsalen på Katta. Mange så sitt snitt til å stikke av fra skolen, og bare rundt 300 av 1.300 elever dyttet propper i ørene og gikk på konsert. Men så var til gjengjeld interessen blant dem som møtte opp stor.
- Vanligvis får vi bare se kjedelige, klassiske ting, med fele eller en smak av afrikansk kultur, men dette var dritbra! sa Malin Isaksen etter endt konsert.
- Endelig er det noe som kommer og treffer rett i hjertet, supplerte venninnen Sigrid Århus etter en time med lydnivået et godt stykke oppå desibelskalaen.
Malin Isaksen og Sigrid Århus er store fans av bandet, og har fått med seg flere konserter. I juni skal Kvelertak være oppvarmer for Foo fighters på Telenor Arena, og da vil jentene naturligvis være på plass igjen. Med andre ord passet gårsdagens musikalske besøk dem helt ypperlig.
- Det er helt sykt at et så stort band som Kvelertak kommer og holder konsert på vår skole, sier Malin.
- Men hva med alle de 1.000 som ikke var på konserten?
- Det var nok Katy Perry og Lady Gaga-fansen som stakk av. Alle kan ikke like alt, tror jentene.
Til gjengjeld gjorde en håndfull musikklinjeelever innrykk. Kvelertaks turnérute innebefatter nemlig ikke Stange videregående, så flere av rockerne derfra så nok gårsdagen som en gylden mulighet for å få med seg en gratis konsert.
Kvelertak slapp debutalbumet i fjor sommer, til strålende kritikker i både norsk og internasjonal pressen. Platen ble nominert til Nordic Music Prize i kategorien beste nordiske album i 2010, Spellemannsprisen, og kom på andreplass på listen over årets beste metalalbum i Classic Rock Magazine. Etter platedebuten har de turnert Norge og Europa på kryss og tvers.
Det er med andre ord ikke musikalsk ubetydelige smågutter som nå er på turné. Sannsynligvis blir dette deres første og siste skoleturné.
Tekstene er på norsk, de er kraftig inspirert av norrøn mytologi og vikingtid. Etter konserten fikk bandmedlemmene overrakt hvert sitt mjødglass av Talita Løndalen fra elevarrangørkomiteen. Glassene var et godt minne fra Hamar, laget av keramiker Aud Huse, som nøyaktig kopi av glasset som ble funnet på Domkirkeodden.
I dag spiller Kvelertak på Storhamar videregående, før turen går videre til Trysil videregående, Midt-Østerdalen videregående, Nord-Østerdalen videregående, Solør, Sentrum og Skarnes videregående skole. Ved fem av skolene skal et lokalt band får workshop med Kvelertak, for deretter å være oppvarmere før konserten.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke