26. aug
SAMSANG: Brumunddal Mannskor svarer Knut Erik Østgård. Selv om lyden i Teatersalen har sin utfordring, og dessverre ble litt grøtete, ble det en feststemt kveld med amerikansk musikk i ny drakt.
 
Låter bra på norsk
Med kor, band og ingen mindre enn Knut Erik Østgård som solist ble CCR gjenopplivet, på hedmarksdialekt.

Publisert: 29.sep.2017 22:16
Oppdatert: 29.sep.2017 22:38

Brumunddal Mannskor er 85 år, slår på stortromma og inviterer til et meget sprekt show gjennom helgen, med premiere fredag kveld. Det ble en gjennomført konsert, med god oppbygging av låtrekkefølgen og en strålende formidling av de morsomme og treffende tekstene, skrevet av Tor Karseth. Østgård sto for mesteparten av tekstformidlingen, og det var nok han som dro showet, sammen med bandet.

spente karer

Det låt meget lovende fra første tone, med trøkk i bandet, og et mannskor som sprang forventningsfullt på scenen mens karene vinket til publikum.

Gjennom kvelden ble det litt variasjon i nettopp trøkket, og særlig koret klarte ikke helt å holde energinivået høyt nok oppe. De har en utfordring, og klarte egentlig allerede ganske mye. 18 låter utenat er ikke noen liten prestasjon for de godt voksne karene! Og det skjedde ganske mye på scenen. Mange fulgte med rette med Østgård, han ga som vanlig bånn gass. Geir Willard hadde en dobbeltrolle som dirigent og musiker på vekselvis keyboard og gitar.

Det krevde mye konsentrasjon av koret å følge med dirigenten, og det gikk noen ganger litt utover opplevelsen. Antakeligvis hadde de innstudert også regi, men det fikk de vist lite av oppe i det hele. Forhåpentligvis er de ferdige med nervene og blitt ordentlig scenevante på lørdag, slik at publikum vil oppleve mere trøkk og bevegelser fra dem. Da vil de virkelig ha fortjent terningkastet.

Mellom låtene ble det fortalt om Creedence, og de originale tekstene ble sammenlignet med Karseths oversettelser og ikke minst tolkninger.

knallgode tekster

Karseth har gjort en fantastisk jobb, og det fargerike tekstheftet på glanspapir er dermed mye mer verdt enn salgsprisen!

Spesielt artig var avdelingen «Moelv» (Lodi), «Brumunddal» (Porterville) og ikke minst «Oline» (Molina). «Nede på Corner’n» sunget a cappella fikk publikum til å klappe takten.

«Veg ’ta under» (Mystic Highway) var et høydepunkt, med et utrolig flott arrangement, hvor alle de flinke musikerne fikk skinne, og ikke minst samspillet mellom kor og solist var på topp.

Terning 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke