17. aug
Ole K
 
Låter som tusen dollar

Publisert: 30.nov.2017 08:12
Oppdatert: 30.nov.2017 14:11

Redd! er dynamisk, tight og deilig å lytte til fra første rille.

Debut EP-en til Ole K fra Hamar, sparker fra med et knalltøft, brennende orgel, og jaggu var det en flott måte å begynne karrieren på.

Redd! av Ole K er en herlig, fengende, velprodusert og kul EP, med gode tekster og masse flott tematikk. Ole K synger at han er sin egen Tsjernobyl, men musikken hans er absolutt ingen kata-strofe. Arrangementene med bandet hans, som består av Jonatan Eikum på trommer, Leif Johansen på bass, Marcus Løvdal på gitar og Lars Christian Narum på orgel, låter som tusen dollar og spiller på et klassisk, men særpreget gammelt rockeuttrykk. Låtene høres ut som om at de er spilt inn live og bandet er plassert i et fagert lydrom, med en sound jeg digger! Ole K sin rå og upolerte vokal, samt lyrikken, det brennende orgelet og bandets fengende rytmer, har nok mye av skylden for min godvilje og ekstase over EP-en. Redd! er dynamisk, tight og deilig å lytte til fra første rille. Jeg håper EP-en finnes på vinyl også!

Jeg likte låtene «Redd!» og «Herr president» spesielt godt, mye på grunn av tekstene og tematikken. De språklige bildene med Tsjernobyl i «Redd!» gjorde låten ekstra sterk og var et hardt og kreativt virkemiddel. «Her lever jeg i mitt Tsjernobyl, stråleskadd i kropp og sjel, jeg er min egen reaktor, døren er åpen, gå rett inn». Dette åpningssporet og avslutningen med «Herr president», hadde på en måte ekstra snert i seg. «Jeg ble ikke sendt til jorden for å drepe, så meg skal ingen slepe, i krig Herr president». synger Ole K, akkompagnert av en jumpende kassegitar og et snikende orgel. 55-åringen synger om personlige og politiske temaer og alt låter fryktelig kult. Med en rivende gitarsolo og litt fengende nynning, avslutter Ole K og hans fabelaktige band sterkt.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke