18. aug
 
LaBoheme direkte til Hamar
LaBoheme kommer til Hamar!

Publisert: 06.jan.2012 12:57
Oppdatert: -

LaBoheme kommer til Hamar!
Hamar Kino er igjen klar for å tilby direkteoverført opera til befolkningen i Hamar! Rett fra Den Norske Opera i Bjørvika vil kinoen by på en av de aller mest kjente og kjære operastykkene til Puccini; La Boheme.
Lørdag 4. februar er dagen, og det blir kun én mulighet. Profesjonelle produsenter sørger for produksjon og overføring av lyd og bilde i høy kinokvalitet, slik at opplevelsen blir omtrent som å være til stede i Operaen. På noen områder bedre - produsentene sørger for at du kommer tettere på aktørene, og den italienske librettoen blir tekstet på norsk. Publikum i kinosalen vil også få en direkteoverført introduksjon til forestillingen.
Ettersom overføringen skjer direkte, vil det også bli pause i forestillingen på kinoen. Her vil det bli salg av vin, forfriskninger og snacks, akkurat som på operaen.
Overføringen skjer via satellitt, og synliggjør mulighetene som ligger i den nye digitale kinoteknologien. Hamar Kino kommer til å fortsette å tilby de virkelige høydepunktene fra verdens større kulturscener når mulighetene er lagt til rette for det, ventelig 2 -3 ganger pr. halvår.
Puccinis udødelige mesterverk viser oss hvor sterkt vi mennesker setter vår egen frihet og hvor mye vi frykter døden. Da bohemene blir konfrontert med Mimis uhelbredelige sykdom, fortrenger de sin avmakt med stor kunstferdighet.

«Tro, håp og kjærlighet framstår som hjelpeløshetens våpen i kampen mot en ubarmhjertig realitet. Dette betoner Puccini så inderlig at man tvinges til å føle med disse lunefulle og flyktige overlevelseskunstnerne», sier regissør Stefan Herheim.
Billettsalget er åpent, og forrige gang Hamar Kino gjorde en slik direkteoverføring, med Phantom of the Opera fra Royal Albert Hall i London, var forestillingen helt utsolgt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke