19. aug
Stor baby: Marte Syverstuen har mange roller hun fyller til fingerspissene i Vallsetrevyen. Her som mamma til Frank Evensen.Foto: Marit Amundsen
 
Lady Gata i storform
Å lage lokalrevy som alle kan le av er ikke lett. Vallsetrevyen har gjort det - igjen.

Publisert: 03.nov.2012 11:38
Oppdatert: -

Vallset
Vallsetrevyen må være blant Norges beste revygjenger, de klarer å holde lattermusklene til publikum i gang i over to hele klokketimer.
Årets revy har ikke ett eneste dødpunkt. Alle tekstene er gjenkjennbare, selv for dem som ikke har tilhørighet til Vallset. Den store variasjonen i temaer i de 23 numrene blir en spenning i seg selv. Replikkene er gode hele vegen, selv når skuespillerne selv ikke husker hva de skal si.


Sparker hit og dit

Flere ganger er replikkvekslingene så uforutsigbare mellom de to fortellerne Magne Engen og Steinar Kjeverud, at det blir en fryd å vente på hva den ene sier for å sette ut den andre med sine spontane improvisasjoner.
Revyen sparker både hit og dit. Kongsrudtrollet spilles av Emil Dahl. Den robuste skikkelsen er en av de skuespillerne som utmerker seg litt ekstra, selv om det er høyt nivå på absolutt alle som er på scenen. Det er det også på lys, lys og musikk. Marte Syverstuen utmerker seg også som mammaen til kjempebabyen Frank Evensen, som er født voksen og trilles inn på scenen iført bare bleie og hvit kyse med blonder. Revyen blir en sann fornøyelse når den blander nasjonale og tidsaktuelle temaer som kunstig befruktning, nettdating via itte fåttno.no, til lokale stykker som Kongsrudtrollet.

Ekstrem variasjon

Den største kvaliteten er kanskje revyen store spenn i temaer, samt gode skuespillerprestasjoner. Her får vi servert alt fra BU stevnet på Nes, til Kristen Gislefoss som egen værdame for Stange med omegn.
Ordfører Røhne er også med. Om han spiller seg selv, som ordføreren som skal overta storkommunen Hamar og Stange, vites ikke, men teksten er i alle fall «Nils Amund skal overta alt». Men han klarte ikke å overta showet. Det besørget de 30 aktørene i årets Vallsetrevy, med sin store og jevne innsats på scenen, på egen hånd.

Vallsetprisen

Vallsetprisen ble opprettet i fjor, og årets pris på 10.000 kroner gikk til Magnhild Lersveen. Damen på over 70 år gjør en god figur som Vallsets nye dansebanddronning. Hun får prisen for sitt aktive liv og virke i bygda. Det var hun som skrev teksten til Årets Kvennstuguteater også. Det var en rørt Lersveen som tok imot sjekken på fra revysjef Even Engen etter primeren i går kveld.
Revyen er snart utsolgt, og spilles hver kveld neste uke.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke