19. aug
GRIEG: Benedikte Steenesen, Ingrid Bekkvold, Eline Rose Schmidt Lund, Casper Sekkesten i flott samspill.
 
Viste hva de kan på den årlige kammerkonserten
Med «Kraft» som tema fikk elevene på Stange vgs. musikklinje opptre i diverse ensembler, mens noen få fikk være solist.

Publisert: 12.feb.2017 10:36
Oppdatert: 12.feb.2017 10:48

Den tradisjonelle festivalhelgen er en viktig del av skolens opplegg, og årets kammerkonsert gikk også i år for en fullsatt aula på Domkirkeodden.

Diverse utfordringer

Eline Rose Schmidt Lund var en av de første ute. Hun går siste året, spiller piano og briljerte i Griegs «Prelude fra Holbergsuiten». Men hun var også en ettertraktet akkompagnatør.

Elevene har ensemble som et av fagene, hvor de får øve seg i ulike sammensetninger.

– Det er morsomt å akkompagnere, og det er stas når de andre elevene spør meg. De kunne faktisk også spørre en av lærerne, sier Eline.

Selv liker hun godt å spille klassisk musikk, og da gjerne fra impresjonismen.

Oskar Kippersund på sin tur ble akkompagnert av læreren Ole Gjøstøl, mens han sang «Chanson de la mort». Det er et vanskelig stykke, som krever mye av en sanger.

– Jeg liker dette stykket, det er så vakkert komponert, sier Oskar.

Han synger helst som solist, men bidro også i et lite ensemble, hvor han sang Mozart, sammen med Maren Helmersen og Christine Rannestad.

– Jeg lærer mye av slike samspillsgrupper, særlig om harmonier og intonasjon. Men hjertet mitt ligger nok hos rocken, innrømmer Oskar.

Oda Mari Drevland Tømmerberg har spilt fiolin i mange år, men har i år byttet hovedinstrument til piano. På lørdag spilte hun for første gang piano på scenen.

– Det var en utfordring. Men det var artig å spille firehendig klaver med Filip Flyen Andersen. Griegs «Norsk dans nr. 1» er kul musikk, forteller hun.

Solistene

Kveldens konferansier Alf Kippersund introduserte på lett og ledig, humoristisk vis det varierte programmet. Selv bidro han med «Etyde i 7/4», helt alene på skarptromme, en av de overraskende innslagene.

Trompetist Esten Sørhus fikk æren å avslutte konserten, med «Morceau de Concert». Han spilte uten noter, og fikk det til å høre uanstrengt ut.

– Jeg spiller kun klassisk, sier han, – og ønsker å gå videre med musikk etter dette siste året på Stange.

I år har han spilt mye alene, siden han øver til prøvespilling.

– Dette stykket spilte jeg i Danmark, og nå forbereder jeg meg til prøvespilling i både Oslo og Stavanger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke