19. aug
Lærere med konsert: Fra venstre pianist Torgeir Koppang, fløytist Anne-Lill Ree, tubaist Morten Sanner og sanger Anne Sundstrøm Otervik.Foto: Geir Vestad
 
Toneheim-lærerne med ny konsertserie
Lærerne på Toneheim er også utøvende musikere, og ikke bare pedagoger, selv om en ikke så ofte hører om den siden av dem. Nå starter de sin egen konsertserie.

Publisert: 21.okt.2016 07:03
Oppdatert: 21.okt.2016 07:08

Lørdag ettermiddag i Hedmarksmuseets aula skal fire Toneheim-lærere gå sammen om en konsert. På konserten får publikum møte Torgeir Koppang (piano), Anne-Lill Ree (fløyte), Morten Sanner (tuba) og Anna Sundström Otervik (sang).

Og dette er nærmest første gang i Toneheims historie, påpeker de, at lærerne har satt i gang et slik prosjekt som skal strekke seg over tid, for å markere seg selv som utøvende musikere.

For dette er bare den første av det som er tenkt som en hel konsertserie. Selv tenker de seg to konserter i året, og at den ene kan finne sted på Toneheim. Men først er det i Hedmarksmuseets aula det skjer.

Lyst

– Vi jobber jo alle rundt omkring i ulike sammenhenger. Men vi viser oss ikke sammen som utøvende kunstnere, sier de fire.

– Vi jobber intenst som lærere, og har ikke så mye tid til å gjøre så mange krumspring ved siden av. Men nå ønsker vi å gjøre en konsert med noe av det vi har mest lyst til å spille.

– Tematisk ser vi for oss at det blir en konsert om å gå inn i høsten; om slutten på noe, og starten på noe nytt, sier de.

Blant det som står på programmet er Paul Hindemiths «Sonata for basstuba», Olivier Messiaen «Le Merle Noir» for fløyte,

Stravinskys «Petroushkas Room» og David Monrad Johansens «Sju sanger».

I tid tar de utgangspunkt i forrige århundreskifte; ei tid da komponistene begynte å eksperimentere mer, sier de.

– Du hører at noe er i ferd med å bryte opp ...

Sjelden

Konserten blir også en anledning til å oppleve solo tuba og solo fløyte – som det ikke er ofte en hører.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke