24. okt
 
Læretiden er over
Talentet bør ikke lenger kalles talent. Med «Cave» er Henrik M. Dahlsbakkens navn på den norske regissørveggen.

Publisert: 01.sep.2016 04:00
Oppdatert: 01.sep.2016 06:31

I løpet av ett år har regissør Henrik M. Dahlsbakken (27) gitt oss tre kinofilmer i tre forskjellige sjangere; «Å vende tilbake», «Sensommer» og «Cave». Også i denne forbindelse, med «Cave», er Henrik blitt omtalt som «talentet», men nå er læretiden over. Definitivt.

Inn i grotta

Tre personer, med en felles historie, møtes og klatrer ned i ei grotte… Det fanger enkelt vår oppmerksomhet.

Det er en enkel grunnlinje i «Cave»; rett fram, uten krumspring. Ikke noe komplisert edderkoppnett, ikke endeløse, usynlige tråder, heklet sammen av en genial hjerne, slik er det ikke - og kan hende er det også filmens litt sårbare akilles.

Filmen fremstår med høy kvalitet; godt planlagt, rigget, utført og klippet. Musikken til Johannes Ringen har blitt det usynlige, men absolutt nødvendige limet.

Skryt til fotograf

Oskar Dahlsbakkens fotojobb er allerede trukket fram av mange. Fortjent. Fra de første minuttene, med bil- og motorsykkelkjøring, tatt på Sognefjellet, får vi omgivelser som gis plass som en av filmens karakterer, og enda sterkere blir denne «karakteren» når vi henger oss på de tre nedover i de trange og mørke grottegangene – og snart også under vann.

Mads Sjøgård Pettersen, Benjamin Helstad og Heidi Toini gir oss tre tydelige karakterer; den offensive, den joviale, litt mystiske – og guttejenta Charlie. Heidi Toini blir tydeligere og tydeligere utover i filmen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke