18. aug
En ekte Belieber: Maren Westvang (13) har søkt Hamar kommune om å få lov til å holde en Justin Bieber-parade i byen 13. oktober. - Det blir et Justin Bieber 17. mai tog, rett og slett, sier Maren.
 
Lager Bieberparade
Maren Westvang er over gjennomsnittet fan av Justin Bieber. Hun er en «Belieber». Nå vil hun arrangere en Bieber-parade gjennom byen, til ære for det unge idolet.

Publisert: 12.sep.2012 06:35
Oppdatert: -

Hamar
Maren vil hedre verdens største tenåringsidol. Hun har sendt brev til Hamar kommune hvor hun ber om tillatelse til å arrangere en Justin Bieber-parade 20. oktober.
- Planen er at vi først samles på Østre Torg, hvor vi synger Justin Bieber-sanger og gjør en flashmobdans.
En flashmobdans består av en gruppe mennesker som plutselig bryter ut i spontan, men nøye koreografert dans. Maren har allerede skaffet koreograf.
- Etterpå skal vi gå i tog mot kinoen, opp Kirkebakken og tilbake til Østre Torg. Det blir et Justin Bieber 17. mai tog, ler Maren.

Fra fan til «Belieber»
- Justin har vært en del av livet mitt i nesten fem år. Jeg har vært Belieber i tre år, og så var jeg fan to år før det.
- Hva er forskjellen på en fan og en «Belieber»?
-Er man fan liker man Justin, og synes han er litt kjekk. Man elsker han ikke, men kan synes han er flink til å danse og synge. Når man er «Belieber» kan man alt om han. Man vet akkurat når han er født, man kan alle sangene, og er sånn skikkelig stalker.
- Kan du alt som Justin Bieber?
- Ikke alt, men mesteparten, ler Maren.
Da hun var 11 år leste hun den engelske selvbiografien til den da 16-år gamle Bieber. Etter det handlet alt om Bieber.
- Foreldrene mine kan bli litt slitne til tider, for jeg snakker om han hele tiden. Justin har vært med i mange prosjekter her på skolen, for å si det sånn.

Får hatmeldinger
Facebookarrangementet til Maren har dessverre tiltrukket seg mye negativ oppmerksomhet.
- Jeg har fått veldig mange hatmeldinger, og folk prøver hele tiden å oversvømme kommentarfeltet med stygge ting. De skriver at jeg er dum, og at de vil banke meg fordi jeg vil få til noe sånt i Hamar. Maren forteller at hun ikke bryr seg om kritikken, og at det har gått trend i å mislike Bieber.
- Ingen kan hindre meg i å like han. Folk som bruker tiden til å spre hat på norske «Belieber»-sider må ha et veldig kjedelig liv.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke