25. aug
Iv­ri­ge Ar­ran­gø­rer: Bak f. v: Lise Skjæraasen, Sil­je Gundersen, The­re­se Slob, og Moc­ci Ryen. For­an f. v: Hanna Eilki og Sil­je Gundersen. Sam­men la­ger de den før­s­te ut­ga­ven av dan­se­fes­ti­va­len «Move». Foto: Hen­rik Lang­gård
 
Lager dansefestival i Hamar
Dansegruppa PS: Dance har tatt initiativ til å lage en storslått dansefestival i Hamar. I april går festivalen «Move» av stabelen for første gang.

Publisert: 09.mar.2018 21:19
Oppdatert: 09.mar.2018 21:26

12.–14. april er det duket for en real folkefest i Hamar. PS: Dance har tatt initiativet til å lage en dansefestival i byen. Festivalen har fått navnet «Move», og arrangørene håper på å gjøre dette til en årlig festival i Hamar. Festivalen vil omfatte foredrag, forestillinger og workshops.

– Vi ønsker å fenge alle og enhver. Vi kommer til å ha en fotoutstilling med temaet dans og bevegelse og workshops med blant andre King Wings Crew som er et av de største breakdance-crewene vi har i Norge, sier Hanna Eikli fra PS: Dance.

Festivalen vil foregå på kvelden både torsdag og fredag, mens på lørdag spenner programmet ifra morgen til kveld. Hele festivalen vil bli avsluttet med en åpen salsakveld i Hamar kulturhus. På denne avslutningen vil deltakerne bli instruert i salsadans.

I forkant av forestillingene vil det være danse-forspill i kulturhuset, der huset vil fylles med dans for å sette stemningen i forkant av forestillingene.

har hentet inn lokale

Når festivalen går av stabelen i april har de med seg en rekke kjente dansere som har røtter i lokalområdet. En av disse er Minda Marie Kalfoss som kommer med forestillingen «Perspektiv».

-Vi vil få med lokale dansekunstnere som har flyttet ut. Vi vil ha de tilbake til Hamar under festivalen, sier Therese Slob fra PS: Dance.

I tillegg til alle forestillingene blir det også foredrag og seminarer. Foredragene vil omhandle temaene utdanning innen dans og drømmestipendet.

PS: Dance bli også å se under festivalen, blant annet under festivalens høydepunkt, nemlig når King Wings Crew inntar Stortorget for å gjøre et danseshow.

-Vi håper på en folkefest under showet på lørdag, sier Hanna Eikli fra PS: Dance.

Økende interesse for dans

Mocci Ryen fra Hamar Kulturhus påpeker at det er en økende interesse for dans i Hamar.

-Vi ser en økning i antall solgte billetter til danseforestillinger. Dette er en upløyd mark for mange, og det er ikke bare danseeliten som dukker opp på forestillingene, men også mange vanlige folk, sier hun.

-Det var i Hamar at den første ballettoppsetningen i regi av Den Norske Opera og Ballett fant sted. Da var det Kirsten Flagstad som var operasjef, legger Mocci til.

i 2018 er det 60 år siden Den Norske Operas Ballett ble grunnlagt, og i den anledning kommer Nasjonalballetten Ung til Hamar og festivalen «Move» lørdag 14. april. med sin jubileumsforestilling.

Bortsett fra Nasjonalballettens forestilling og forestillingen «Kaboom» av Subjazz er inngangen på festivalen gratis.

I år er det første gang festivalen arrangeres, og arrangørene håper på en folkefest i Hamars gater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke