21. aug
ALLTID AKTUELL: Henrik Martin Dahlsbakken, manusforfatter og regissør, har alltid noe på gang. Snart får vi se kortfilmen «Takk for turen», på nyåret kommer kinofilmen «Late Summer» – og nå i høst går han i gang med ekstremsporthorrorfilmen «CAVE». Foto: Remi Laakso
 
Hamarsing lager horrorfilm, men drømmer om James Bond
Hamar-regissøren Henrik Martin Dahlsbakken (26) er i gang med en kommersiell actionskrekkfilm. – Jeg gleder meg; kjenner at jeg er skikkelig gira, sier regissøren.

Publisert: 11.jul.2015 11:42
Oppdatert: 11.jul.2015 11:56

En «ekstremsporthorrorfilm», det er hva Henrik M. Dahlsbakken kaller kinofilmen «CAVE». Tre ungdommer, med bakgrunn fra Telemark bataljon og med felterfaring fra Afghanistan, vil undersøke et underjordisk grottesystem. To finner forsvant der nede for noen år siden, bare en av dem ble funnet – og nå venter noe langt der nede i det dype, trange mørket ...

Intens film

– Dette er en film beregnet på de store publikumsmassene, både nasjonalt og internasjonalt. Det blir en intens film, filmet med håndholdt kamera – og med rask klipperytme. Filmen kommer til å se dyr ut, på linje med hva vi ser i internasjonal film. Det blir på en måte vår søknad om å gjøre drømmen, en James Bond-film, sier Henrik Martin Dahlsbakken.

Henrik Martin Dahlsbakken har gjort stor suksess med sine kortfilmer, han og broren Oskar fikk mye skryt for deres kinofilmdebut «Å vende tilbake», de har nettopp gjort klar en ny kortfilm med stjerneskuespillerne Stein Winge og Jan Malmsjö, på nyåret er brødrene klare med en ny kinofilm, en psykologisk thriller filmet i Bretagne i Frankrike, «Late Summer» – og nå forbereder de innspilling av ekstremsporthorrorfilmen.

Jotunheimen

Kun detaljer mangler før flere kjente norske skuespillere har signert kontrakter. Innspillingen vil foregå i Dummdalsgrottene nær Sognefjellet i Jotunheimen, i Leirdalen, på Sognefjellet, i noen grotter i Nordland, i Trollstigen – og i Sjoa.

Budsjettet er på lave fire millioner kroner. Prosjektet er støttet av Film 3 – og flere internasjonale kjente sponsorer er inne; når det gjelder produktplassering av bil, sportsutstyr, energidrikk, telefoner og annet elektronisk utstyr.

– Det blir også en slags «roadmovie»; med bilkjøring, rafting, dykking og rappellering.

Henrik Martin Dahlsbakken har selv skrevet manus. Premissene for filmen er basert på en dykkeulykke i et grottesystem i Mo i Rana for halvannet år siden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke