23. aug
Samles på torget: Arrangørene håper mange tusen tar turen til Stortorget for å delta på aktiviteter og møte idrettshelter. Dette bildet er fra årets julegrantenning. FOTO: Jo Kjetil Heggelund
 
Lager fest på torget før idrettsgallaen
Lørdag 7. januar skal Hamar sentrum fylles med liv, aktivitet og idrettshelter. Anders Baasmo Christiansen kommer for å motta Hamarprisen.

Publisert: 19.des.2016 13:36
Oppdatert: 19.des.2016 13:44

I forbindelse med Idrettsgallaen 2017 vil det være liv og røre i store deler av Hamar. I fire timer på ettermiddagen får publikum mulighet til å delta på ulike vinteraktiviteter på Stortorget, deriblant boblefotball, skøyter, ishockey, curling og skihopp.

I tillegg kommer skuespiller Anders Baasmo Christiansen for å motta årets Hamarpris.

Arrangørene skal også invitere flere av de nominerte idrettskjendisene til å delta på en miniutgave av Kirkebakken Grand Prix – med humørfylte og uformelle konkurranser opp den lille bakken.

– Nominasjonene til gallaen er klare på onsdag, så da kan vi begynne å planlegge hvem som skal være med. Det vil bli litt stjernefaktor på torget, lover Thomas Mølstad i Hamarregionen Reiseliv.

Mot slutten av arrangementet vil rundt hundre idrettskjendiser og andre «VIP-gjester» ankomme kulturhuset for å varme opp til kveldens galla.

I løpet av ettermiddagen vil det også bli direktesendte TV-bilder på storskjerm på Stortorget. Her får publikum kose seg med det som skjer av vintersport ute i verden. Lokale elever fra Hamar katedralskole står for flerkameraproduksjon og kortreist TV-dekning av det som skjer på torget. Truls Pedersen er dagens konferansier.

Selve idrettsgallaen blir derimot ikke vist på storskjerm.

– For oss er det viktigst å fylle opp CC Amfi på kvelden, sier Mølstad.

HOA-direktør Viggo Sundmoen sier det fortsatt er mange ledige billetter til idrettsgallaen, men at det begynner å bli færre av de beste plassene med servering.

Ordfører Einar Busterud (BBL) sier det nye Stortorget og kulturhuset har gitt Hamar større muligheter til å skape så store og brede arrangementer.

– Tidligere ville ikke slike tilleggsarrangementer som denne idrettsfesten vært mulig, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke