23. aug
Peter Pan: Fredrik Høstaker, Monica Dybwad, Lars Henrik Aarnes, og Knut Erik Engemoen er tilbake i låven på Hovinsholm gård.
 
Lager liv i låven
Den energiske gjengen i Låveteatret er tilbake for å skape nye opplevelser i låven på Hovinsholm gård. – Vi legger sjelen og tida vår i det her, sier Knut Erik Engemoen.

Publisert: 19.jul.2017 22:50
Oppdatert: 19.jul.2017 23:02

Etter et godt oppstartsår med «Pinocchio», og et enda bedre andreår med «Alice i Eventyrland», er gjengen i Låveteatret tilbake med nok en kjent familieklassiker. Denne sommeren er det «Peter Pan» som står på programmet, og regissør Knut Erik Engemoen er klar på at publikum kan se fram til to fartsfylte uker i Aldriland.

– Stykket er rettet mot barnefamilier, og vi er opptatt av å ta ungene på alvor som publikummere. At vi kan snakke med unger om ulike temaer gjennom forestillingen, sier han.

Her kan du lese HAs anmeldelse av stykket.

Slag i slag med spel

Teatergruppen består av Fredrik Høstaker, Monica Dybwad, Lars Henrik Aarnes og teatersjef Knut Erik Engemoen, alle med bakgrunn fra Bårdar Akademiet.

– Resten av året jobber vi på forskjellige teatre i ulike deler av landet, og vi etablerte Låveteatret for å finne tid til å jobbe sammen, sier Engemoen.

Som den eneste lokale skuespilleren i kvartetten er det han som har markert seg i størst grad på Hedmarken. Han vokste opp på småbruket Engemoen Søndre i Bjølsetgrenda utenfor Elverum, og fikk tidlig øynene opp for teater. Etter flere år som spire barne- og ungdomsteatret i Elverum ble han i 2004 invitert til Helgøya av regissør med Lars Erik Holter for å medvirke i oppsetningen av «Reiser ut når tiden kommer».

– Etter det gikk det slag i slag. Jeg kom tilbake til Ringsaker hver eneste sommer for å være med på ulike spel, forteller Engemoen.

Skuespilleren har blant annet deltatt i oppsetninger av «Arven», «Brakar og Joanna», «Emil i Lønneberget» og «Ronja Røverdatter».

– Erfaringene jeg fikk fra somrene her har vært med meg hele tiden. Hadde det ikke vært for vennene jeg fikk og miljøet som er her med Nes Friteater, så hadde det vært mye vanskeligere å få etablert Låveteatret, sier han.

gjort alt selv

Sammen har kvartetten har utviklet teatret til å bli et populært sommermål på Hedmarken, og ettersom Låveteatret nå er tilbake for tredje år på rad, kan man virkelig begynne å prate om tradisjon.

– Man lærer fra år til år, og jeg føler at vi utvikler et format som bare blir morsommere og morsommere, sier han.

I likhet med tidligere år har Låveteatret tatt utgangspunkt i et kjent eventyr, og ettersom scenen er plassert i et dunkelt låverom, har gruppen lagt bak seg en stor jobb med tilpassing og utvikling for å få det hele til å henge sammen.

– Publikum vil nok kjenne igjen formatet fra tidligere oppsetninger, men i år er hele forestillingen egenprodusert. Alt fra musikk til koreografi, forteller Engemoen.

Han framhever nettopp musikken som en viktig del av Låveteatrets oppsetninger, og teatergruppen har som vanlig med seg sin faste musikalske trio bestående av Frode Berntzen, Skjalg Lidsheim og Simen Wie.

Låveteatret skal i år spille i sju forestillinger på sørspissen av Helgøya, men gruppen kommer også innom Prøysenfestivalen i løpet av sommeren. Engemoen forteller at publikumstrykket blir bedre og bedre for hvert år som går.

– Det er flott å se at vi blir stadig mer etablert og at vi blir satt pris på. Det ser vi gjennom billettsalg og tilbakemeldinger fra publikum. Billettsalget stiger fra år til år, og for oss har denne sommeren allerede innfridd forventningene, smiler han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke