23. aug
En annerledes mobbefilm: Filmen «De Tøffeste Gutta» som spilles inn på Lillehammer i disse dager. Foran: Sondre Blakstad Henriksen (Modulf) og Regine Stokkevåg Eide (Lise). Bak: Anders Baasmo Christiansen, Lasse Sortland, August Nordby og Martin R. Linds
 
Lager mobbefilm
Onsdag startet innspillingen av kinofilmen «De Tøffeste Gutta». Anders Baasmo Christiansen har dratt på seg tennissokker, skinnsandaler og tredd inn i rollen som lærer.

Publisert: 26.jul.2012 17:59
Oppdatert: -

Lillehammer
Handlingen bygger på barneboka «De tøffeste gutta» av Arne Svingen fra 2003. Det er Christian Lo som har regien på den kommende kinofilmen.
- Det er en historie om Modulf, som er 11 år. Han blir mobbet av de tøffeste gutta på skolen. Men det er helt greit synes Modulf, for da slipper de andre barna på skolen å bli mobbet. Det er i hvert fall det han har innbilt seg sjøl, forteller Lo.
- En dag begynner Lise i klassen til Modulf, og hun er slett ikke enig i Modulfs teorier, og begynner å utfordre ham på det han tror. Og da blir plutselig livet til Modulf ganske kaotisk.

- Han har ikke skjønt alt

12-åringen Sondre Blakstad Henriksen fra Lillehammer har fått rollen som Modulf.
- Han er en veldig grei gutt, men han har ikke skjønt alle tingene helt ennå, sier Blakstad Henriksen. Dette er hans første jobb foran kamera, og den unge skuespillerdebutanten forteller at han koser seg på filmsettet.
- Det er veldig mange morsomme folk her. Morgenene er slitsomme, men utpå dagen får man et kick.

En utypisk historie

På settet utenfor Kringsjå barneskole står Anders Baasmo Christiansen, med bart og tennissokker i skinnsandalene.
- Det er klart, får man på seg sånne sko som dette her så er det meste gjort, ler Baasmo.
- Andersen får ikke helt med seg at Modulf blir mobbet. Han er glad i jobben sin, og veldig ivrig på å lære bort, men han er litt fjern. Så han ser ikke det. Men Modulf er jo også veldig flink til å skjule det, sier Baasmo.
- Det er en søt, artig og litt utypisk historie. Modulfs holding er jo en forsvarsmekanisme. Jeg synes det først og fremst at det er morsomt å være med på film for barn, som ikke bare er Blåfjell og Knerten. Trine (Aadalen Lo) og Christian er idealister på lage bra, innholdsrik film for barn. Så da må man bli med på det, sier Baasmo.
SE VIDEO PÅ H-A.NO
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke