25. aug
OPPFØLGER: Trond Svendsen & Tuxedo leverte sitt debutalbum i mai 2017. Nå går gjengen i studio igjen. Her fra en konsert i Hamar kulturhus. Foto: Trond Lillebo
 
Lager nytt album
Trond Svendsen leverte sitt debutalbum som 43-åring. Terningene landet med fem øyne opp. Nå går Trond Svendsen & Tuxedo i studio for å lage et nytt album.

Publisert: 19.jan.2018 16:41
Oppdatert: 19.jan.2018 17:00

«Brumunddal er nærmere Nashville og Austin enn du tror», skrev anmelder Øyvind Rønning i Dagbladet. Kollegaen hans, Tom Skjeklesæther, trampet samme takta: «må noteres som en oppsiktsvekkende first i den norske musikkbransjen».

«Palomino Motel» ble sluppet på Rootsy Music i mai 2017. Nå handler det om den utfordrende andrerunden.

Filmmusikkaktig

– Vi jobber så smått med å lage en oppfølger, sier Trond Svendsen.

Og:

– Vi er musikalsk i kjent Americana-landskap, med mye røtter i country og amerikansk tradisjonsmusikk. Samtidig har vi ikke tenkt å kopiere debut-LP-en. Vi jakter et enda større, scenisk og litt filmmusikkaktig lydbilde.

Også oppfølgeren blir spilt inn hos analoge Memphis Bound Studio i Hamar.

– Vi har opplevd helt overveldende god respons på debutplata vår. Kritikere og publikum har tatt den veldig godt imot. En litt morsom greie er at plata har fått en rekke veldig gode anmeldelser og radiospilling i Nederland, sier Trond Svendsen.

Til Halden

Bortsett fra opptreden på Ringsakergallaen fredag kveld har det vært stille på konsertfronten siden før jul, men fredag 16. februar sparker Trond Svendsen & Tuxedo i gang konsertsesongen 2018 med å spille i en av norsk rocks hovedsteder; Halden.

– Musikkbransjen er veldig preget av at artister slipper enkeltlåter. I Tuxedo-leiren er vi veldig glad i å tenke helhet, og tenke album. Derfor er planen at også neste skive kommer ut på vinyl.

Halvannet år

Det første albumet, «Palomino Motel», brukte gjengen halvannet år på. Med en mottakelse som «årets norske sensasjon innen americana-sjangeren er en hedmarkskrimreporter» tripper mange nå utålmodige.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke