22. aug
Hovedpersonen: Bernt Ola Volungholen tar sikte på å synge på hjemmebane i Kvennstugua i sommer. Her fra Atlungstad i fjor sommer.
 
Han kommer til Kvennstugua - lagt ut 1.000 billetter
Det ligger an til å bli en av sommerens konsertbegivenheter på Hedmarken når Bernt Ola Volungholen med venner og kolleger gjør utekonsert i Kvennstugua søndag 25. juni.

Publisert: 22.mar.2017 06:17
Oppdatert: 22.mar.2017 06:35

– Pågangen på billettene er allerede såpass stor at vi velger å legge dem ut nå, sier prosjektleder Kari Elisabet Bekken i RingsakerOperaen. For Bernt Ola Volungholen har tidligere varslet at dette blir en av få konserter han kommer til å gjøre på Hedmarken denne sommeren.

Arrangøren har valgt å legge ut 1.000 billetter. For når skal alle få sitte og høre bra, er det ikke plass til flere i Kvennstugua.

– Publikumsrekorden på teater i Kvennstugua er rundt 1.200, og det er alltids plass til noen på grasbakken ved siden av amfiet. Men vi ønsker å begrense antall billetter for at alle skal få en god konsertopplevelse, sier Kari Bekken.

– Det blir en kveld med sommer, sol og synd, sier hun, selv om det med synden er litt uklart.

regnet bort

Utgangspunktet er fjorårets konsert «Stjerner frå Kvennstugua», der Bernt Ola Volungholen skulle være en av aktørene, forteller koordinator Even Engen. For Bernt Ola er født og oppvokst i Vallset og ble introdusert for scenekunsten nettopp i Kvennstugua.

Men konserten i fjor regnet bort og måtte flyttes en dag, og da kunne ikke Bernt Ola. Så i sommer tar han det igjen, og nå er han selv både kunstnerisk ansvarlig og prosjekteier.

Med seg på laget har han de to sangerne Sofie Elkjær Jensen fra Danmark og norske Tone Kummervold, Mjøsmusikk med 21 musikere, Ringsaker operakor og dirigenten Håkon Nystedt. Hovedverket er danske Niels Wilhelm Gades «Elverskud» for sopran, mezzo, baryton, kor og orkester.

Medarrangører er også Kvennstuguteateret og Vallset kulturstier, som vil ha minst 50 frivillige i aksjon denne kvelden.

turné og innspilling

For Bernt Ola Volungholens del skal konserten i Kvennstugua følges av en miniturné sammen med Mjøsmusikk, med konsert på blant annet Møller Bil. Deretter blir det plateinnspilling i Ringsaker kirke, men da uten publikum og med et helt annet program enn det som framføres i Kvennstugua. For det blir en engangsopplevelse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke