17. aug
PRIS: Teatersjef Janne Langaas var overrasket da hun fikk Hedmarksprisen 2018. Til høyre ordfører Einar Busterud.
 
Langaas tok prisen
Politikere og kultursjefer i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten ga Hedmarksprisen 2018 til teatersjef Janne Langaas (56).

Publisert: 18.okt.2018 23:37
Oppdatert: 18.okt.2018 23:59

Premieren på «Bør Børson jr.» ble en fin anledning for å dele ut prisen.

«Prisvinneren er den første som har greid å bygge et konkret innhold i det nye fylkesnavnet Innlandet. Gjennom oppbyggingen av et felles teater for de to innlandsfylkene har prisvinneren startet en bruk av det nye fylkesnavnet som har gitt publikum en opplevelse av fellesskap på tvers av de gamle fylkesgrensene», het det i overrekkelsestalen til Hamars ordfører Einar Busterud.

Og: «Gjennom de årene Janne Langaas har vært teatersjef ved Teater Innlandet, har hun opparbeidet en politisk seiersrekke som har vært med å viske ut de fleste av de samarbeidsutfordringene som preget prosessen gjennom etableringen av Teater Innlandet.»

Og ikke minst: «Prisvinneren har tatt Teater Innlandet til et helt nytt statusnivå innenfor norsk teaterkunst. 3152 forestillinger for drøye 239.000 publikummere, vunnet en Hedda-pris, fått den nasjonale Ibsenprisen og vært nominert til flere andre priser.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke