21. aug
VELKOMMEN: Ølfestivalgeneral Hilde Solrun Kjønhaug inviterer for første gang til Hamar Ølfestival på Stortorget. Det gleder hu seg til. Foto: Remi Laakso
 
Lange London tilbake
Sol, sol og knallsol – og ølfestival. Hva kan en festivalsjef si? – Yippi ai!, sier Hilde Solrun Kjønhaug.

0
Publisert: 01.jun.2016 12:56
Oppdatert: 01.jun.2016 12:58

Nyhet nummer en: det er spådd knallvær!, nyhet nummer to: festivalen er for første gang på Stortorget, nyhet nummer tre: «Lange London» kommer, ikke selveste, originalen, naturlig nok, men en engelsk ale, laget i anledning Hamar Ølfestival for første gang på Stortorget.

Og for å ta det siste først: Lange London, også kalt Stortorgets altmuligmann på sekstitallet; «hver eneste dag, sommer som vinter, dukker han opp samtidig med torgselgerne, og han er mannen som rydder opp igjen etter dem når dagens travelhet er over. For øvrig er han alle steds nærværende, parat til å hjelpe der det trengs en hjelpende hånd», som det heter – og er skrevet, igjen og igjen, og nå altså med eget øl! Laget for anledningen, etter oppskrift av Ole Johny Løvbak, brygget ved Bryggerhuset i Drammen – og nå klart til å serveres Hamars befolkning og tilreisende. Men obs! Kun 800 liter laget.

Tusener

Det kom 9.000 mennesker til Hamar Ølfestival i 2013. Det er rekord. Året etter regnet det litt bort, og i fjor kom mellom 5.000 og 6.000 for å kose seg med øl i Innlandets hovedstad.

– Hvor mange kan dere ta imot? På Stortorget?

– Nææææh ..., sier Hilde Solrun Kjønhaug.

– Vi har 1.200 sitteplasser, nei da, vi har flere, og de fleste kommer jo til å stå.

– Hva gleder du deg mest til selv?

– Jeg gleder meg til å prøve Stortorget som festivalområde, til folkeliv, til ølkultur, sier sjefen for festivalen.

– Godt øl, masse folk, god stemning, men det blir vel for så vidt ikke så mye øl på meg, da, det blir mest jobbing. I fjor drakk jeg to pils. He-he.

I tiden

Det såkalte «Ølforum» blir i et sirkustelt nede i fontenen. Her blir det smaksprøver, her er mikrobryggeriene. Det blir et hovedtelt, hvor også konsertene skal foregå, oppe ved kino’n – og det blir pølser og pizza på området mot Hoels kafé.

Underholdningen: Torsdag: Bucks Friends med Buck Owens show, fredag: The Hobnobs med revyviser og hygge og Kalle Føtters, lørdag: Hamar Damekorps, Hamar Veterankorps og Tomrefjord Songlag, Scneidelbrunnen – og The Kilts.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke