18. aug
SALOMES DØTRE: De glade magedanserne fra Hedmarken kommer på Norske Talenter. Midt i bildet, Turid Skuseth.FOTO: TV2
 
Lar magene riste løs i Norske Talenter 
Fredag 27. januar må du får med deg Norske Talenter på TV2. Da kommer magedanserne «Salomes døtre» på skjermen.

Publisert: 10.jan.2017 06:24
Oppdatert: 10.jan.2017 06:38

20 spreke damer, med en aldersspredning fra 70 til 92, kommer utvilsomt til å bli lagt merke til i Norske Talenter. For de freske damene fra Hamar, Løten, Brumunddal og Stange rister løs med magedans i det populære programmet som har sesongpremière 13. januar.

– Vi har det så gøy, og det er det viktigste. Vi vil vise andre at det ikke er farlig å bli gammel, for en kan ha det veldig gøy, sier Turid Skuseth fra Hamar og leder for seniordanserne.

For det var slik det startet. Det var 15 års jubileum for Seniordanserne, og der stilte fire av damene med magedans. Siden ble de bedt om å underholde på landsstevnet for seniordanserne på Lillehammer, og der fikk Turid 20 damer med på magedansen. Så ringte TV2:

– Jeg trodde de bare tullet med oss, men så var det altså TV2 og Norske Talenter som spurte om vi ville bli med. Og tenk, alle 20 sa ja!, forteller Turid Skuseth, selv 85 og sprek seniordanser. Men den eldste av dem er 92 år gamle Inger Grethe Evensen.

– Hun er sprek som en loppe, ler Turid Skuseth.

De innledende rundene med Norske Talenter er allerede innspilt, men damene kan ikke røpe hvordan det går.

Katrine Wergeland, pressekontakt i TV2, synes det har vært veldig hyggelig å ha med godt voksne damer som så tydelig har det veldig morsomt.

«Salomes døtre» hviler slett ikke på laurbærene, men finpusser på framføringen sin hver torsdag. I perioden 20.–27. mars skal de faktisk til Spania med TV2.

– Vi regner med å få danse mye der nede, mellom palmene. Det blir flott, sier Skuseth.

Instruktøren deres er Karina Pavlova og hun har bakgrunn som klassisk ballettdanser i Moskva.

– Nå er hun vår store inspirator, sier Turid Skuseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke