17. aug
 
Lar seg ikke skremme
Emanuel Desperados, Reodor, Solan, Ludvig og hamarpublikum lar seg ikke skremme av dårlige kritikker. Kun få billetter igjen torsdag.

Publisert: 04.okt.2016 08:41
Oppdatert: 04.okt.2016 08:42

Aftenpostens anmelder var mildt sagt gretten, de andre osloavisene litt lystigere – men ingen kritikerjubel for «Heia Flåklypa!».

– Jeg er overrasket over kritikerne, men jeg er trygg på at dette bare blir bedre og bedre til mer vi får spilt, sier Peter Kippersund, som spiller Emanuel Desperados i den første teaterforestillingen om Flåklypa.

– Så verken Emanuel Desperados eller Peter Kippersund lar seg skremme?

– Nei, absolutt ikke.

Begge to gleder seg til å starte Riksteatrets rundtur med «Heia Flåklypa!» i Hedmark. Tirsdag er det generalprøve på Tynset, onsdag er det turnépremière på Tynset, torsdag spilles forestillingen i Hamar, i helga er det Kongsvinger og Elverum.

Aldri slaktet før

«Påkostet, seig, ganske humørløs og dørgende kjedelig», skriver Mona Levin i Aftenposten om «Heia Flåklypa!»

- Jeg har aldri opplevd å få en 3-er og slakt, sier Peter Kippersund.

– Jeg tror faktisk hedmarkingene skjønner mye mer.

Det ble en 3-er på terningen i VG også – under tittelen «Lite futt i Flåklypa», men denne anmeldelsen var litt lystigere, og Borghild Maaland skriver også: «Men – for ikke å høres altfor mye ut som ei sur kjerring fra Oslo – så løsner det mot slutten av forestillingen. Det blir mer fart og trøkk, og selve melkespannkasterkonkurransen er løst på en riktig artig måte.»

«Gøy på landet»

Dagsavisen gir en 4-er, det samme gjør Dagbladet.

«Et fint supplement til alt det øvrige fra Kjell Aukrusts univers», skriver Dagsavisens anmelder. Og: «Konkurranser er noe Flåklypa-gjengen kan, og ikke bare innen bilkjøring.»

«Gøy på landet» er Dagbladets tittel – og anmelder skriver også: «Uansett har «Heia Flåklypa!» en viss kraft i klypa.»

Premièren på Tynset er nær utsolgt, i Hamar er det få billetter igjen – og i Elverum var det mandag 156 ledige billetter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke